Animal Crossing: New Horizons je pre Nintendo ekvivalent zlata

Animal Crossing: New Horizons je pre Nintendo ekvivalent zlata
15:41, 06.08.2020

Načasovanie vydania sociálnej adventúrky Animal Crossing: New Horizons si spoločnosť Nintendo nemohla želať v lepšom čase. Táto veľká Switch exkluzivita totižto prišla tretí mesiac tohto roka, kedy sa po celom svete naplno rozbehli domáce karantény na základe obmedzení s vírusom Covid-19 a práve nová časť série Animal Crossing, tak bola tým ideálnym balzamom na utrápené dušičky mnohých z nás. V tom momente už kvality hry ako takej prišli len na bonus a veľkému "N" sa tak z digitálneho predaju začali razom sypať o to väčšie zisky.

Nintendo aktuálne zverejnilo údaje o financiách a svojom hospodárení za posledných šesť mesiacov a z neho vyplýva nasledovné. Kompletné tržby zaznamenali pokorenie hranice 3,5 miliardy dolárov, čo je zdvojnásobenie tržieb z konca minulého roku. Veľký podiel na tom v zmysle softvéru má práve Animal Crossing: New Horizons, ktorého predajnosť sa pohybuje na rozmedzí dvadsiatich miliónov kusov.

V tejto súvislosti sa samozrejme automaticky zdvihol aj predaj platformy Switch, ktorej výroba cez to všetko meškala a samotné Nintendo muselo doháňať zle naplánovanú stratégiu produkcie. Za šesť mesiacov sa ale aj cez tieto problémy podarilo predať 5.67 milióna kusov a celkovo má Switch na konte už predaných 61.44 milióna zariadení (cca 9 miliónov spadá pod Lite verziu). Do tretieho mesiaca roku 2021 má Nintendo momentálne v pláne poslať do sveta celkovo 19 miliónov kusov konzole Switch, čo s ohľadom na jeho rozbeh nie je vôbec nereálna vec, ba naopak.


DALŠÍ

CGwillWin