Arthas se vrací

Arthas se vrací
03:29, 08.07.2021

Je to tak, samotný Lich King znovu hlásí návrat i s celou svojí nemrtvou kohortou. Nejedná se ovšem o nový datadisk World of Warcraft ani jinou hru z jedniček a nul. Vládce Northrendu se totiž vrátí v rámci deskové hry.

Dnes to oznámil Blizzard společně se společností Z-Man Games. Zatímco Blizzard do společného kotlíku přidá právě svůj datatisk WoW: Wrath of the Lich King, druhá společnost přidá zase svoji deskoherní sérii Pandemic.

Ta je na trhu deskových her již více než 10 let a kromě samotné základní hry získala již nespočet rozšíření ať už těch reálnějších jako třeba Laboratoř, tak i těch nereálných jako třeba Vláda Ctulhu. Samotná deskovka je čistě kooperativní, kdy mají hráči za úkol spoluprací zastavit 4 smrtelné nemoci šířící se světem než propuknou v epidemii.

V rámci spolupráce tak může vzniknout zajímavá fantasy variace, kdy zhoubné nemoci prostě nahradí populární Lich se svou nemrtvou pohromou a místo lékařů se mu postaví další hrdinové ze světa WoWka. Deskovka by přitom měla nést název původního datadisku a vyjít by měla ještě letos.

Jen pro připomenutí ještě uveďme, že se nebude jednat o první hru inspirovanou světem WoWka. Ten kdysi dostal samostatnou obrovskou deskovou verzi která zabírá plochu rozloženého jídelního stolu. Nově byla také vydána hra Small World of Warcraft a svojí deskovou verzi dostal i původní Warcraft.


DALŠÍ

CGwillWin