Oznámeno Company of Heroes 3

Oznámeno Company of Heroes 3
00:46, 14.07.2021

Konec spekulacím. Blíží se válka. Bude krutá, bude krvavá a taky zábavná. Sega ve spojení s Relic Entertainment dnes na speciálním eventu představila třetí díl Company of Heroes a nakrmila nás novinkami víc než Američan proradného Němce železem.

Jednou z novinek je cinematic trailer, který nám poodhaluje dějiště nových bitev. V nejnovějším díle se podíváme do okolí Středozemího moře resp. do Itálie a Severní Afriky. Nová bojiště nám navíc mají přinést nemilá překvapení o které se má postarat samo počasí. Zdali je tím myšleno, že nám do tanku udeří při bouřce tank nebo vojáci budou umírat vedrem se můžeme zatím pouze domnívat. Údajně ale má mít přímo vliv na zdraví a kondičku vojsk.

Hra má navíc několik nových vychytávek, které nám mají hraní na vojáčky zpříjemnit. Jednou z nich je takzvaná taktická pauza. Pokud by vám snad šla v singlu hlava kolem ze všeho dění okolo a nestíhali jste poroučet svým věrným šikům hrnoucím se do bezprostřední zkázy, prostě dáte pauzu, celé bitevní pole si v klidu rekognoskujete a vydáte pokyny směřující k vítězství.

V tom může pomoct další novinka, kterou je dynamická mapa. Ta má přinášet možnosti jako odříznutí nepřítele od zásob nebo zabírání důležitých strategických míst, která za odměnu nabídnou třeba pomocnou palebnou sílu. To zajisté zamotá hlavu nejednomu stratégovi pokud budeme volit zdali raději obsadit letiště a poslat na nepřátele sprchu nových a krásných bomb nebo raději přístav a se svou flotilou poslat pozdravy od moře.

Nejvíce má být ale CoH 3 zaměřen na pěchotu. Proto pěším hrdinům dává do ruky novou možnost kdy se po vydání rozkazu probourají do konkrétní budovy a kompletně ji vyčistí a obsadí. Je libo nepřátelský bunkr? Směle vpřed moji věrní a zaberte ho pro strýčka Sama. Pokud byste však nechtěli nepřátelům zabírat domečky a bát se, že si je vezmou zpět, můžete je klasicky srovnat se zemí. Vývojáři přitom slibují úchvatnější podívanou než v předchozích dílech.

A aby toho všeho nebylo málo slibují vývojáři nové jednotky pro válčící strany včetně nových stran, nové módy, bitvy vycházející z reálií a mnoho dalšího. Je tedy opravdu na co se těšit, ale zároveň je třeba i trochu tlumit vášně neboť zbraně do rukou dostaneme až někdy v roce 2022.

Pokud byste však nemohli vydržet, je možnost již nyní vyzkoušet pre-alfa verzi skrz oficiální stránky. Ta poběží tři týdny a nabízí část single player kampaně. Kromě přihlášení do hry navíc dostaneme i nějaké ty bonbonky navíc z deníku vývojářů. A malé potěšení na závěr. Oficiální stránky jsou v češtině, kterou formou titulků obdrží i samotná hra. Do zbraněěěěěěěěěěě.


DALŠÍ

CGwillWin