Kalashnikov údajne ukradol dizajn zbrane z hry a vytvoril jej skutočnú verziu

Kalashnikov údajne ukradol dizajn zbrane z hry a vytvoril jej skutočnú verziu
08:45, 09.12.2021

Ruský výrobca zbraní Kalashnikov čelí obvineniu z krádeže dizajnu virtuálnej zbrane z pripravovanej hry Oceanic od spoločnosti Ward B. CEO tejto indie firmy, Marcellino Sauceda, informoval verejnosť o nekalých praktikách výrobcu zbraní po tom ako zistil, že brokovnica z ich hry sa začala vyrábať ako skutočná zbraň a dodal ešte oveľa zaujímavejšie detaily ktoré tejto skutočnosti predchádzali.

Zástupcovia Kalashnikova totižto Ward B. kontaktovali s tým, že chcú zbraň menom Mastodon začať vyrábať ako skutočnú. Sľúbili im zaslať tri verzie zbraní do štúdia ako aj fakt, že brokovnica ponesie insígnie štúdia a hry samotnej. Tesne pred podpisom zmluvy však zástupcovia spomínanej ruskej firmy ukončili jednanie a všetko tak stroskotalo. Medzi časom sa pokúsili Ward B. obísť a kontaktovať samotného dizajnéra virtuálnej verzie ale keď sa s ním nedohodli, prišli s vlastnou verziou.

Klik pro zvětšení (Kalashnikov údajne ukradol dizajn zbrane z hry a vytvoril jej skutočnú verziu)

Kalashnikov MP-155 Ultima je na svete a reakcia Kalashnikova? Jednanie s Ward B. bolo ukončené na základe zistenia ohľadom pochybného financovania tejto hernej firmy. Preto sa Kalashnikov rozhodol všetko zveriť dizajnérovi v Rusku a ten im pripravil Kalashnikov MP-155 Ultima, brokovnicu vyzerajúcu podobne ako Mastodon. A posledná čerešnička na torte? Kalashnikov bol kontaktovaný autormi známej MP hry Escape from Tarkov, ktorý si okamžite nechali MP-155 Ultima licencovať pre svoju videohru. Kruh sa tak uzavrel.


DALŠÍ

CGwillWin