EA je sklamané z predajov Battlefield 2042

EA je sklamané z predajov Battlefield 2042
11:41, 02.02.2022

Spoločnosť Electronic Arts sa v rámci zverejnenia svojich finančných výsledkov rozhodla priamo nekomentovať komerčne nie zrovna podarený Battlefield 2042, avšak nakoniec sme sa po naliehaní zo strany investorov predsa len dozvedeli čo si EA o poslednej hre od DICE vlastne myslí.

CEO Andrew Wilson uviedol, že daná hra nenaplnila očakávania a vinu čiastočne zvalil na Covid a problémy s vývojom v domácej izolácii. Jeho firma je však údajne naďalej odhodlaná pokračovať v podpore Battlefield 2042 - prvá sezóna však zažíva odklad a príde až cez tohtoročné leto. Apropo táto hra im za Q3 priniesla len menej než desať percent celkových tržieb.

V roku 2021 zaznamenal Apex legends viac ako 28 miliónov nových hráčov a len v tomto období táto multiplayerová záležitosti inkasovala vôbec najväčšie tržby od svojho vydania. Celkovo má EA prostredníctvom svojho softvéru mesačný dosah na 180 miliónov aktívnych hráčov a okrem Apexu sa hráva samozrejme hlavne FIFA 22. Celkové tržby v rámci Q3 sa dostali ku hranici 2,57 miliardy dolárov čo je jasný nárast oproti minulému roku (2,4).


DALŠÍ

CGwillWin