Next-gen update GTA V prináša totálny bordel v cenách

Next-gen update GTA V prináša totálny bordel v cenách
09:44, 09.03.2022

Už len samotný fakt, že sa tu teraz budeme rozprávať o predaji takmer deväť rokov starej hry mnou krúti ako pri zápche, každopádne Grand Theft Auto V prichádza na next-gen stroje a rozhodne to nebude zadarmo. Pre majiteľov pôvodných verzií sa žiadne "free" prechody nekonajú a keďže Rockstar sa rozhodol do celej veci priniesť rozdielne sumy, na PlayStation a Xbox Store nastal totálny bordel.

Čo sa týka verzie pre PlayStation 5, tak tá má u GTA Story verzie cenu cca 40 Eur - na chystaný launch. Kto by však hru kúpil už teraz, môže využiť zľavu a za príbehový part spolu s GTA Online zaplatiť cca 10 Euro. Dôvodom je fakt, že SONY dáva predplatiteľom ich PS+ služby samotné GTA Online zadarmo a tak hráč platí len príbeh.

Druhou stranou mince je Xbox predaj, kde sa nič zadarmo dávať nebude. Tu má GTA Story cenovku cca 20 Euro a GTA Online zase cca 10 Euro. Spoločne ide o 30 Eur a stále nevieme, či je možné balíčky hrať separátne alebo ich musíte spúšťať ako jednu časť. Obavy pramenia z popisu na Microsoft Store kde sa jasne píše, že príbehový part vám bez online sekcie fungovať nebude.

Teraz nám už neostáva nič iné len počkať, či sa Rockstar rozhodne tento chaos nejako vyjasniť komunikáciou, alebo to nechá klasiky na hráčov, nech si to preberú ako sa im zachce. Nateraz je to však nekonzistentný bordel a úprimne; pre každého čo už raz alebo dvakrát GTAV kúpil, by mal byť next-gen balík automaticky zadarmo.


DALŠÍ

CGwillWin