Pokemon Go sáhne hlouběji do pěněženek

Pokemon Go sáhne hlouběji do pěněženek
18:20, 05.10.2022

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, tak se Pokémon Go i přes dobu, která uplynula od vydání (2016), drží stále prvenství na žebříčku RPG her na App Store. Svojí roli v tom určitě hraje i neutuchající prodej merche a karet, který snad s každým rokem narůstá. Ostatně právě karty s roztomilými příšerkami se nedávno dočkaly crossoveru s jejich mobilní verzí a vyšlo několik decků inspirovaných právě mobilní hrou.

Ta je vývojáři i po letech neustálé hýčkána, aktualizována, a co je nejdůležitější zásobena i novým obsahem včetně eventů, které jsou často zaměřené na aktuální roční období nebo mezinárodní svátky (např. blížící se Halloween). Asi nikoho nepřekvapí, že stejně jako u většiny mobilních her i kapesní zvířátka obsahují možnosti nákupu v rámci aplikace. Za nakoupenou měnu mohou trenéři například získat léčivé lektvary nebo více místa v batohu či pro více Pokémonů. Vynaložené částky se ve finále mohou pohybovat od několika desítek po několik stovek korun s ohledem na vášeň konkrétního lovce Pokémonů. Současná cena činní 19 Kč za 100 Pokécoinů, přičemž například batoh na věci stojí 200 těchto imaginárních mincí.

S ohledem na nedávno oznámené zdražování Applu, které se týká jak hardwaru, tak nově i App Storu s ohledem na měnící se kurzy zahraničních měn vůči dolaru, se nyní vývojáři z Niantic rozhodli přistoupit k nepopulárnímu kroku a zdražit "produkty" i v rámci svých her. Kromě Pokémon Go, tak budou muset připlatit i hráči Ingress a Pikmin Bloom, které má studio rovněž na svědomí.

Bohužel společnost zatím neuvedla o kolik bude cena in-game obsahu navýšena, nicméně s ohledem na aktuální ceny, by se snad nemělo jednat o nic dramatického a nové ceny by se mohly pohybovat v rozmezí jen o několik korun více než doposud. Jedná se však o pouhou spekulaci.

Otázkou rovněž zůstává, zdali po uklidnění světového dění a zkrocení inflace půjdou vývojáři s cenou dolu stejně jako ostatní komodity či se budou snažit držet ceny na stávající nové hranici. Zatímco u herního obsahu prozatím nedošlo k výrazným zdražením, v případě hardwaru jako je například vlajkový mobil iPhone 14 už mohou zažité ceny oproti cenám předchozích modelů skočit až o tisíce.

S jistotou nelze ani říci, kterých zemí se ve výsledku zdražení dotkne. Společnost prozatím oznámila zdražení ve všech státech kde se platí eurem společně s Chile, Egyptem, Japonskem, Malajsii, Pákistánem, Jižní Koreou, Vietnamem, Švédskem a Polskem. Naší zemičky se tak zdražení prozatím netýká, nelze nicméně předpokládat, že by se tak do budoucna rovněž nestalo. Dle vyjádření společnosti má v některých zemích nastat zdražení již dnes 5 .10. 2022.

Na závěr je nutné připomenout, že minimálně v Pokémon Go lze získat herní měnu i jinými způsoby než nákupem, například umísťováním vašich miláčků do obrany blízkých gymů vašeho týmu.

A co vy? Jste vášnivými lovci Pokémonů a kupujete in-game obsah v některých hrách?


DALŠÍ

CGwillWin