recenze
Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower

Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze
Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze
11:44, 07.12.2022

Spoločnosť Diablochairs je u nás viac ako známou, a to predovšetkým vďaka ich produkcii herných kresiel, ktoré sme v našej redakcii už niekoľkokrát recenzovali, a to v rôznych formách. Kreslo Diablo X-Player 2.0 som vám osobne otestoval už v roku 2020 a toho istého, z pohľadu numerológie ikonického, roku sa nám do redakcie dostala následne akási priestorová nadstavba, a to stolička Diablo X-Ray King Size. Musím sa vám priznať, že v momente, čo som začal uvažovať o oslovení vyššie spomínanej firmy, hneď vám dám aj presnejší kontext, zaplavila mňa obrovská vlna spomienok na časy, kedy sme rozbiehali náš video magazín PvP. To už sú však, ako sa povie; dávno roztopené ľadovce. Toho času mala moja dcérka len pár rokov a sotva by mňa napadlo zadovážiť jej hernú stoličku - aj tak najradšej lozila po všetkom a na mieste obsedela len zriedka. Dnes už však tá moja princezná sfúkava pomaly, ale isto, šiestu sviečku na torte života a mňa napadlo spojiť príjemné s užitočným. Diablo je značka, ktorá ako jedna z mála ponúka herné kreslá aj pre vyložene detského konzumenta a v ich portfóliu by ste preto našli trojitú vekovú, či presnejšie výškovú, variantu ich najznámejších kresiel. My sa v nasledujúcom texte spoločne porozprávame o kvalitách Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower, čiže detského otočného kresla určeného pre deti s výškou od 125 do 155 centimetrov.

Déjà vu do vrecka

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Poliaci vybavili drvivú väčšinu svojich modelov aj verziou Diablo Kids Club, ktorá je, ako uvádzam vyššie, určená ideálne pre deti nad 125 centimetrov. Moja Nelka síce ešte potrebuje pár centimetrov na pokorenie tejto hranice, ale cez to všetko sa relevantnosť nášho spoločného testu dá považovať za dostačujúcu, ostatne kvality portfólia Diablo hovoria samé za seba. Rozbaľovať a následne skladať Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower (X-Player má pre deti nachystaných celkovo šesť farebných verzií) bolo pre mňa skutočným spomínaním, len išlo o spomínanie vo výrazne menšom balení. Stolička vám príde rozložená na niekoľko častí a proces skladania je záležitosťou dvadsiatich minút - plus mínus pátranie po zapadnutých skrutkách. Všetko je dôkladne obalené do plastovej a penovej fólie s tým, že výrobca opäť nezabudol pribaliť aj čisté biele rukavičky určené na manipuláciu s piestom. Prečo? Piest má v jednom bode trocha oleja a spoločnosť Diablo nechce, aby ste sa zašpinili. Skladanie som z väčšej časti realizoval samozrejme sám, aj keď dcérka mi niekoľkokrát pomohla a v istom bode, keď poľavilo jej sústredenie, sa začala zabávať so spomínanou penovou fóliou a rozhodla sa pomocou nej simulovať padanie snehu. Späť však k samotnému procesu skladania. Návod je jednoduchý a všetky mechanické časti sú vyrobené bez akéhokoľvek kazu, čo zjednodušuje ich aplikáciu. V balení sa okrem rukavičiek nachádza aj niekoľko darčekových predmetov (nálepky, prívesok na kľúče a náramok) a bol som prekvapený, že po novom výrobca priložil aj špeciálny návod na čistenie povrchu kresla ako takého.

Priedušné čalúnenie

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Aj keď výrobca verejne neudáva nosnosť detskej verzie predmetného kresla, ja sám, s váhou okolo 115 kilogramov, som sa nemal problém posadiť do tej priedušnej a pohodlnej stoličky bez toho, aby sa pod mojím skeletom rozpadla ako roková kapela. Látkové čalúnenie napomáha dobrej cirkulácii vzduchu aj pri dlhšom sedení, ale čo si budeme hovoriť, deti málokedy obsedia dlho na jednom mieste a aj keď sa to s pribúdajúcim vekom v tomto smere zlepšuje, aj u môjho potomka to bude chcieť ešte trocha času. V zmysle materiálov sa jedná o sieťovinu zvanú EcoFiber, ktorej dizajn dierkovania by som vám asi najlepšie vedel spodobniť s hernými myšami konceptu Honeycomb. Látka je príjemná na dotyk a ani pri dlhodobom kontakte s odhalenou pokožkou nezanecháva žiadne odreniny a iné nechcené stopy. Spomínam si, že keď som pred dvoma rokmi testoval dospelú verziu identického modelu 2.0, márne som sa snažil na kresle nájsť nejaké nedostatky v šití a celkových detailoch. Preto ma zaujímalo, či sa Poliaci medzičasom, takpovediac, nespustili s kvalitou nižšie a stoličku som si bedlivo poprezeral pred dlhodobým používaním a samozrejme, hlavne po mesiaci intenzívneho záťažového testu - sedel som na nej ja, dcérka, manželka, susedka, susedov labrador a tak ďalej a tak podobne. Opäť sa naplnila už v úvode spomínaná predikcia a kreslo bolo doslova oprostené o akékoľvek vizuálne chyby (šitie okrajov, pevnosť zipsu, tvar vankúšov, sklápací mechanizmus opierky, kolieska) a vyzeralo stále ako nové. Presnejšie, bolo ako nové do momentu, než ho Nelka počas jej tradičného obedovania spojeného so spartakiádou (ak máte deti, tak dobre viete, o čom je reč) obliala jablkovým džúsom. Priložil som na povrch sedadla suchú utierku a väčšinu tekutiny tak odstránil, ale na látke ostal menší fľak, ktorý sa mi podarilo eliminovať opakovaným pretieraním pomocou vlhkej servítky určenej na nábytok. Preto ak vaša ratolesť na kreslo neprevrhne motorový olej alebo niečo podobne invazívne, nemusíte sa obávať dodatočného vyčistenia.

Zdravie predovšetkým

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Zdravie máme len jedno a určite budete súhlasiť, ak poviem, že sedieť správne by sa malo už od útleho veku. Aj v tomto ohľade je Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower ideálnym partnerom pre vaše dieťa, keďže ponúka duo vankúšov s pamäťovou penou, kde jeden tlačí na chrbticu a dáva tak toľko potrebnú oporu do zadnej časti chrbta a druhý sa naopak stará o tlak na krk. Uznávam, že nakoľko dcéra ešte nemá v tomto texte už neraz spomínanú výšku, práve záhlavný vankúš bolo nutné trocha prispôsobiť (popruh je však flexibilný a nastaviteľný). Bedrová a krčná fixácia, to všetko v rámci bezpečnosti nie je u tohto produktu konečnou stanicou. Všetky prípadné ostré hrany kryjú plastové časti a ani páčka určená na polohovanie opierky nemá ako dieťaťu ublížiť (nie je tam priestor na nejaké priškripnutie). Okrem nastaviteľného sklonu zadnej časti, kde si môžete kreslo dať do úplnej vodorovnej polohy, je rovnako možné polohovať lakťové opierky, a to nielen hore a dole, ale aj do pravej a ľavej strany. Veľmi oceňujem, že práve lakťové opierky sú obalené na dotyk príjemnou penou, ktorá je súčasne rovnako dobre umývateľná po prípadných ďalších nehodách s jedlom. Jedna vec však Nelke spočiatku robila problém, a to samotné polohovanie, kde sa jej svojou váhou nedarilo dostatočne zatlačiť na opierku a sklopiť ju do ňou požadovanej pozície. Toto je však vec, ktorú treba natrénovať a po čase to aj ona zvládla. Rovnako tak zdvih piestu pomocou tradičnej páčky umiestnenej na spodnej strane.

Diabol sa skrýva v detailoch

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)

Prepracovali sme sa spoločne k samotnému záveru testovania detského herného kresla Diablo X-Player 2.0 Kids Size vo farbe akejsi temnej slnečnice. Za predpokladu, že pre svoju ratolesť zháňate kvalitnú kancelársku/hernú stoličku, stoličku čo s ňom porastie niekoľko rokov a ani po dlhom čase neuvidíte dôvod sa jej zbaviť, tak práve X-Player 2.0 pre deti je tou správnou voľbou. Jedná sa o výrobok v hodnote cca 230 Eur, na ktorom je však každý jeden investovaný cent jasne poznať a pokojne môžeme hovoriť o prémiovom produkte, aký bude schopný rozžiariť nejednu detskú izbu. Záverom sa budem už len opakovať, každopádne Poliaci v tomto prípade našli dieru na trhu a zaplnili ju s veľkou gráciou.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Diablochairs

Klik pro zvětšení (Kreslo Diablo X-Player 2.0 Kids Size Dark Sunflower - recenze)


CGwillWin