V Rusku chcú zakázať predaj hry Last Train Home

V Rusku chcú zakázať predaj hry Last Train Home
08:48, 15.08.2024

Minuloročná strategická hra Last Train Home od českej spoločnosti Ashborne Games sa z ničoho nič opäť dostáva do éteru. Dôvodom je tentokrát snaha Ruskej prokuratúry zakázať predaj uvedenej videohry na území Ruskej federácie a to na základe "porušovania tradičných hodnôt súčasnej ruskej spoločnosti". Podľa rusov totižto príbeh o legionároch cestujúcich cez vtedajšie územie Ruska späť domov, tak ako je znázornený v hre Last Train Home, nekorešponduje s realitou a historickými faktami a zámerne glorifikuje samotné československé légie.

Takto spracovaná hra by podľa prokuratúry mohla ohroziť duševné a sociálne zdravie detí. Reakcia na kroky Petrohradskej prokuratúry na seba nenechala dlho čakať a vedenie Ashborne Games sa bráni. Ich príbeh v rámci Last Train Home pojednáva o fiktívnom vlaku cestujúcom späť domov, ktorého obsah bol však vytvorený na základe v súčasnosti dostupných historických prameňov s tým, že autorom nešlo o to proklamovať jednu alebo druhú stranu, ale naopak vykresliť všetko v reálnom svetle.

„Hoci ide o príbeh fiktívneho posledného vlaku, hra vychádza z dostupných historických prameňov, pričom sme sa snažili nezobrazovať vojnu vyložene čiernobielo. V priebehu hry môžu hráči vidieť všetky strany konfliktu aj v nelichotivom svetle. O našom postoji k aktuálnemu prípadu stále rokujeme so spoločnosťou THQ Nordic,“ uviedol šéf Ashborne Games

Ako to celé skončí sa môžeme teraz len dohadovať, avšak aj keby prišlo ku zákazu predaja Last Train Home na území Ruska, tak to vývojárom zrejme žiadne vrásky na čele robiť nebude - hra totižto v Rusku stojí len 8 Euro a v rámci tržieb je Rusko aktuálne na celkovo 16 mieste a to za Slovenskom a Rakúskom.


DALŠÍ

CGwillWin