Carmack: Problém RAGE na PC byl fakt oje*ávačka

Carmack: Problém RAGE na PC byl fakt oje*ávačka
16:19, 09.10.2011

Jó, problémy střílečky RAGE na počítačích, to už je v posledních dnech docela ohrané téma. Někteří se spokojí s pouhým nadáváním, někteří s tím zkusí něco udělat, samotný vývojáři pro počítačové hráče připraví prvotní patch (umožňující KONEČNĚ detailnější nastavení grafiky) a samotný John Carmack? Ten si nebral servítky a rovnou se v rozhovoru pro server Kotaku nechal slyšet, že tohle byla ze strany samotného titulu pořádná oje*ávačka. A co víc, prozradil, že zatímco konzolové verze Rage šlapaly skvěle a bez chyb, na počítačích byly stále nějaké ty problémy. "Měli jsme potíže s ovladači, které způsobovaly problémy a frustraci našich počítačových fanoušků. Všichni v id Software byli z těch chyb, které byly ve většině případů zcela mimo kontrolu, pěkně rozčarováni," neskrýval své pocity.

Během posledních měsíců před vydáním jsme byli z výkonnostních posunů, co jsme učinili na hardwaru od AMD, spokojeni. Udělali jsme spoustu interních změn, abych se uzpůsobili inženýrům z AMD, kteří nám říkali, jak by mohla naše hra z jejich ovladačů a hardwaru vyždímat to nejlepší. A pak hra vyjde a my se musíme vrátit na začátek a bojovat s různými produkty a ovladači.

Věděli jsme, že některé staré ovladače AMD a také některé od nVidie měly s naší hrou určité problémy, jenže při interních testech všechno fungovalo dobře. A když pak hra konečně vyšla a zároveň byly vydány i špatné verze ovladačů, polovina našich počítačových zákazníků koupila produkt, co vlastně nefungoval.

Novináři se tedy spoluzakladatele id Software a autora spousty skvělých stříleček logicky zeptali, zda tedy nebylo na začátku lepší pro návrh hry použít přímo počítače místo konzolí. Carmack však s tímto názorem nesouhlasil a dokonce se nechal slyšet, že počítače id Software nevidí jako hlavní herní platformu. "Tenhle názor asi spoustu lidí naštve, jenže je těžké mu oponovat. Obě konzolové verze budou mít větší publikum než PC verze. Výkonný počítač je oproti tomu přibližně desetkrát výkonnější než konzole. Pokud bychom tohle určili za náš cíl a byli bychom schopni na něj použít stejné prostředky, beze sporu bychom udělali kvalitnější zážitek," odpověděl a zároveň uvedl, že většina kvality dnešních her stejně pochází z nápadů vývojářů, ne z technologie, který titul pohání. Titul založený hlavně na technologii by prý pak ve většině případů propadl.

Klik pro zvětšení (Carmack: Problém RAGE na PC byl fakt oje*ávačka)

DALŠÍ

CGwillWin