Už brzy budeme v zelených číslech, hlásá Square Enix

Už brzy budeme v zelených číslech, hlásá Square Enix
22:42, 05.02.2014

Navíc ještě, pro byznysmeny je daleko lukrativnější období takzvaného fiskálního roku, tedy období zhruba devíti měsíců v roce. To končí zpravidla na Silvestra, tak jak končí rok i běžní smrtelníci. A když se ve Square Enix koukli do peněženek, zjistili, že loňský fiskál byl pro ně hodně špatný.

Klik pro zvětšení (Už brzy budeme v zelených číslech, hlásá Square Enix)

A přitom se Square Enix pohyboval v poměrně slušných číslech. Skoro takových, že by nejeden ministr financí přemýšlel, zda je neskoupit. Jen z internetových prodejů shrábl vydavatel přes jednu miliardu dolarů. Letošní fiskální rok by tak konečně mohli skončit v zelených číslech. Nejvíc peněz prý momentálně Square Enix těží z Final Fantasy 14: A Realm Reborn. V tomhle MMO prý tkví největší potenciál firmy. Jen to potvrzuje sílu internetového hraní. Připomeňme, že tenhle tokijský moloch se podepsal pod pecky typu Tomb Raider, Deus Ex, nebo Hitman.

A největší bomba od Square Enix se teprve čeká. Pod svá křídla si totiž vzali znovuzrození série Thief. Ten vychází už koncem měsíce a kolega Tomáš si může čekáním nehty ukousat.

Klik pro zvětšení (Už brzy budeme v zelených číslech, hlásá Square Enix)

Square Enix podle posledních zpráv hodlá rovněž daleko víc investovat do mobilních platforem. Co si budeme povídat, na ně v poslední době sází kdekdo. Podle serveru Polygon je ale víc než jasné, že se vydavatel, minimálně ve svých prvních krůčcích na mobilních platformách, bude točit hlavně kolem japonského a korejského trhu. Důvod je jasný, má k němu prostě blíž. Takže Hitman na Android? Zatím hudba budoucnosti!

DALŠÍ

CGwillWin