speciál
10 nejlepších her pod stromeček [Vánoce 2014]

10 nejlepších her pod stromeček [Vánoce 2014]
10 nejlepších her pod stromeček [Vánoce 2014]
12:00, 17.12.2014

Čas Vánoc se blíží a s nimi snad i náležitý klid, pohoda a pro některé volno od nekonečné práce či školy. Jednoduše nejideálnější čas pro dojíždění restů, které jste za uplynulý rok ostudně vynechali. A jelikož se toho letos objevilo opravdu mnoho (stejně jako každý rok), připravili jsme si pro vás takový menší seznam všech herních pecek, které vyšly právě v tomto roce.

Nutno dodat, že seznam není uspořádán podle kvality. Spíše se jedná o 10 opravdu skvělých kousků, které by si podle nás zasloužily vaši pozornost. Tak jdeme na to!

Assassin's Creed: Unity (PS4, Xbox One, PC)

Nejnovější asasín pro osmou generaci konzolí a PC vyšel teprve teď v listopadu, už ale od jeho oznámení kolem něj panuje spousta rozruchu. Poprvé v sérii se podíváme do rozlehlé Paříže, kde se jako francouzský šlechtic Arno Dorian dostaneme do středu velké francouzské revoluce.

Jestli vás baví volný pohyb, stovky úkolů a misí, naprosto dechberoucí architektura inspirovaná reálným světem a desítky hodin akce, tak je nový asasín přímo pro vás. Ubisoft s touto sérií ještě nešlápl vedle a i když mělo Unity nakročeno k tomu stát se prvním opravdu nedodělaným a uspěchaným dílem, patche a aktualizace hry titulu pomohly.

Naše recenze - 70/100

Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One)

Kdo by neznal proslulou herní sérii Grand Theft Auto? Pátého dílu jsme se sice dočkali již v minulém roce, ale po jeho masivním úspěchu si jej můžeme letos zahrát i podruhé - na PS4 a Xbox One. Michael, Franklin a Trevor se opět vrací, aby v Los Santos vyvolali ten pravý chaos.

GTA V je specifický už jen díky jeho třem hlavním protagonistům, přičemž má každý své vlastní přednosti. Los Santos je rozlehlé a zároveň krásné a jen těžko byste hledali živější herní město, jako právě toto. Samotná singleplayerová příběhová linka je zábavná sama o sobě, neboť je nabitá nejrůznějšími zvraty a šílenými úkoly, které si můžete zahrát opravu jen v této hře. A pokud vás přestane bavit hra pro jednoho hráče, vždy můžete zkusit GTA Online, kde si s kamarády užijete zábavy habaděj.

Naše recenze - 99/100

Wolfenstein: The New Order (PS4, Xbox One, PC)

Kráľ FPS hier na rok 2014! Dá sa povedať, že na tento klenot sa čakalo dlhé roky a od Half-Life 2 tu nič tatko záživné nebolo. Toto je čistokrvná akcia zo starej školy v modernom strihu. Takto sa to má robiť! Starý známy Poliak sa vracia na scénu aby nakopal v pozmenenej histórií náckom zadky.

Klik pro zvětšení (10 nejlepších her pod stromeček [Vánoce 2014])

Naše recenze - 85/100

Mario Kart 8 (Wii U)

Mário sem. Mário tam. Pokiaľ ide o zábavu a hrateľnosť tak v tom snáď Nintendo konkurenciu nemá. Nezameniteľný humor a štylizácia robia z posledných motokár s Máriom dokonalý titul nielen pre menších. Myslím si - poteší aj oko starého hráča, ktorý si pamätá krušné 80. roky.

Sunset Overdrive (Xbox One)

Xbox One se letos dočkal několika skvělých exkluzivit a Sunset Overdrive bezesporu patří mezi ně. Šílená akce od tvůrců Ratcheta a Clanka sice nemá nejlepší příběh nebo grafické zpracování, ale svými bláznivými herními mechanismy si jí zamilujete po pár minutách hraní.

V Sunset Overdrive se vžijeme do role zaměstnance společnosti FizzCo, která v roce 2027 začala vyrábět svůj nejnovější hit - energetický nápoj. Má to ovšem jeden háček, nápoj promění nevinné lidi v obří mutanty kvůli přeskočení několika zdravotních regulací na výrobu produktu. Aby společnost předešla skandálu, přeměnu lidí v Sunset City svedla na vir, kvůli kterému muselo být město kompletně uzavřeno.

Halo: The Master Chief Collection (Xbox One)

Série Halo už dnes patří mezi legendy v žánru stříleček z první osoby a nebylo by zrovna moudré nevyužít takový potenciál. Microsoft se proto rozhodl vytvořit obrovskou kolekci všech hlavních dílů série ve vysokém rozlišení pro konzoli Xbox One.

Za necelé dva tisíce korun si můžeme pořídit první až čtvrtý díl série, přičemž ten první a druhý byly speciálně přetvořeny do podoby dnešních her. Nejenže byla vylepšena grafika, ale i audiovizuální stránka obou dílů byla nově nahrána. A to nemluvě o online multiplayeru, který v těchto starších dílech opět obživne.

Watch Dogs (PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One, PC)

Vždy existovali, existují a budou existovat dva tábory hráčů, kteří hru buď milují nebo nesnášejí. Tento osud potkal v letošním roce i velice očekávanou (pro někoho přehypovanou) hru Watch Dogs od studia Ubisoft. Není se co divit, rozporuplné názory se objevují i přímo u nás v redakci.

Na druhou stranu nelze titulu upřít zajímavé nosné principy, které dovedly umění hackování téměř k dokonalosti. Samozřejmě, že se během postupu hrou jednotlivé akce časem ohrají, ale pevně věřím tomu, že když hráč poprvé pomocí mobilu otočí most ne nepodobný slavnému Golden Gate, zážitek je to jistě nevídaný.

Zhostěte se tedy role Aidena Pierce a natřete to Vašim nepřátelům pomocí moderních technologií v otevřeném světě amerického velkoměsta.

Polda 6 (PC)

Na pulty obchodov JRC/Brloh sa dostal Pankrác len začiatkom decembra. Už tak ale stihol potešiť srdcia nejedného hráča. Aj u nás sa mu v redakcií darí a traja členovia (Jakub, Daniel a Tomáš) si hru užili do sýtosti. Najmä český humor spojený s dabingom českých známych tvárí. Nejedná sa síce o dokonalý titul ale konečne po dlhých deviatich rokoch je na trhu pokračovanie! Čakať sa aj oplatilo.

Klik pro zvětšení (10 nejlepších her pod stromeček [Vánoce 2014])

Naše recenze - 75/100

Far Cry 4 (PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One, PC)

Ve čtvrtém pokračování megahitu od Ubisoftu se vydáme do pohoří Kyrat, kde budeme obdivovat překrásné scenérie a kde čeká spousta nepřátel na to, až se jich ať už v tichosti či se vší parádou zbavíme. Použijeme k našemu řádění výbušniny? Zvířata? Představivosti se meze nekladou.

Navíc ve spojení s kooperativním režimem nabízí hra zábavu na mnoho hodin a nudit se u ní rozhodně nebudete.

Naše recenze - 90/100

South Park: The Stick of Truth (PS3, Xbox 360, PC)

Známý animovaný seriál South Park se letos vedle 18. sezóny dočkal i pořádného herního vydání, které si odbylo svou premiéru v první půlce tohoto roku. Spousta hráčů po celém světě byla po právu skeptická vůči seriálem inspirovaném titulu, výsledek ovšem vyšel na jedničku.

Známá čtveřice kluků z Colorada se pustí do neuvěřitelného dobrodružství, které v herní historii nemá obdoby. Nenechte se totiž zmást, South Park: The Stick of Truth je klasické RPG se vším všudy, ve kterém si projdete celé městečko skrz na skrz, zabojujete si v proti náckovským zombíkům a k tomu všemu vás bude dostávat do kolem klasický South Parkovský humor. Jedna z nejlepších her roku, která si zaslouží pozornost každého fanouška.

Naše recenze: 95/100 (SK)


CGwillWin