Příběh série Halo v patnácti minutách

Příběh série Halo v patnácti minutách
12:06, 16.10.2015

Halo už není žádný mladík. Příští rok oslaví patnácté výročí vydání prvního dílu, takže není divu, že příběh této ságy je už celkem zamotaný, a rozhodně ne jednoduchý. Kdo se chystá na Halo 5: Guardians, tak se mu určitě hodí si příběh oživit nebo úplně doplnit.

Jsou dvě možnosti. Ta opravdu dlouhá je odehrát všechny hry Halo, tudíž nejlépe Halo: The Master Chief Collection (včetně ODST) na Xbox One, k tomu Halo Wars a Halo: Reach na Xbox 360 plus Spartan Ops z Halo 4, které jsou pouze na Xbox 360. A taky přečíst komiksy, knížky a zhlédnout seriál. To je ta opravdu dlouhá cesta. Tu kratší vám nabízíme tady.



Jeden velice aktivní člověk v komunitě Halo pod nickem Unyshek má fungující Youtube kanál a připravil si skvělé video. To vám shrne celý příběh chronologicky během patnácti minut. Je jasné, že nemůže jít do všech detailů, ale po zhlédnutí jsem se nemohl nepodělit. Poskytne totiž to podstatné ze ságy a vypíchne klíčové body. Speciálně v Halo 4 příběhu tápat není opravdu nic neobvyklého.

Pro Unysheka ještě lépe, protože na redditu v tomto týdnu oznámili, že odchází z pozice moderátora. A důvodem je, že byl přijat přímo do 343 Industries, aby pracoval v jejich komunitním týmu. I tak se dá rozjet kariéra jen na základě svého koníčku, kterým je hraní.


DALŠÍ

CGwillWin