Quake Live už není tak úplně zdarma

Quake Live už není tak úplně zdarma
11:31, 28.10.2015

Quake Live, podle mého názoru jedna z nejlepších zdarma hratelných her, která kdy spatřila světlo světa. Proč? Skoro až zbytečná otázka, vždyť je to sakra Quake! Jedna z herních legend devadesátých let, kterou se inspirovalo nespočet konkurentů, dala jméno jednomu z nejpoužívanějších herních enginů (alespoň ve své době), navíc jde stále o jednu z nejhranějších her na poli profesionálního hraní. Transformace Quake 3 na free-to-play titul byla zkrátka terno.

Jenže... ode dnešního updatu už po pěti letech od vydání není tak úplně zdarma. Vývojáři totiž do hry plně integrovali Steamworks a tudíž veškeré služby jako seznam přátel, chat, herní lobby, voice chat, hledání serverů a statistiky nově běží přes Steam. Všechny dřívější statistiky a seznamy přátel jsou tedy nenávratně pryč. A jak se můžete přesvědčit sami, musíte si ji koupit za cenu necelých deseti dolarů (což je v přepočtu cca 245 korun). Tato částka se pochopitelně netýká hráčů, kteří již už někdy dříve přes Steam hráli, protože už ji mají ve své knihovně. Počáteční povinná investice tak nahrazuje předchozí dobrovolné měsíční poplatky za rozšířené služby.

Díky zrušení našich služeb a systému poplatků teď mají všichni hráči stejný přístup k výhodám a herním funkcím. Všichni hráči mohou hlasovat ohledně map, mají plnou kontrolu nad úpravami své hry, stejně jako mají možnost spravovat svůj vlastní server a upravovat jeho konfiguraci.

DALŠÍ

CGwillWin