David Bowie a herní svět

David Bowie a herní svět
11:55, 11.01.2016

Dnes se na internetu zmínce o Davidu Bowiem nevyhnete. David Bowie podlehl dnes rakovině, několik dní po vydání svého posledního alba Blackstar a svých 69 narozeninách. Tento extravagantní tvůrce dal světu hodně za svou skoro padesátiletou kariéru. V hudbě asi nejvíce, ale také byl hercem - poslední film, kde hrál byla Nolanova The Prestige, kde ztvárnil Nikolu Teslu. Co si možná už dneska mnoho lidí nepamatuje, tak svou stopu zanechal i v herním světě. Tím nemyslím pouze to, že Kojima jako velký fanoušek hudby osmdesátých let zařadil jeho píseň The Man Who Sold the World do hry Metal Gear Solid 5: Phantom Pain a že Kojima nebo Suda51 říkali často "David Bowie je v každé hře", ale něco staršího.

Omikron: The Nomad Soul je hra na které David Bowie úzce spolupracoval a jeho tvář se ve hře objevila. Co více, tak tato hra pochází z rukou Davida Cage, že vám to nic neříká? David Cage je hlavní tvůrčí postava studia Quantic Dream, které přineslo Fahrenheit, Heavy Rain, Beyond: Two Souls a nyní kutí krásně vypadající Detroit.

Pro Omikron napsal Bowie několik písní, které se později upravené objevili na jeho albu Hours. Měl také vliv na tvorbu příběhu a některé herní prvky. Ve hře se objevil jako dvě postavy (Boz a zpěvák v The Dreamers). Hra se tehdy dočkala smíšených hodnocení, protože její koncept zahrnoval vše - od střílečky, přes bojovku, RPG a adventurní puzzly a v tehdešjí době se to nepodařilo úplně udržet pohromadě. Tato futiristická hra trochu předběhla svou dobu, ale i tak má tato hra svůj zástup fanoušků, kteří na ní nedají dopustit a čast i z důvodů toho, že na ní pracoval David Bowie. Pokud byste si chtěli tuto hru připomenout, tak je dostupná na Steamu nebo GOG.

DALŠÍ

CGwillWin