Mass Effect: Andromeda cracknutý za 10 dní

Mass Effect: Andromeda cracknutý za 10 dní
21:28, 06.04.2017

Mass Effect: Andromeda byl posledních pár týdnů vidět a slyšet úplně všude. Ačkoliv nedopadl tak, jak si fanoušci původní trilogie přáli, dalo by se říct, že minimálně dostál svému jménu. Jeho PC verze byla vypuštěna do světa 23. března, a kromě protipirátské Origin ochrany obsahovala i ochranu Denuvo, která bránila (povětšinou) AAA tituly v posledních letech. Hackeři se ale zlepšují spolu s objekty jejich pracovního zájmu, a tak netrvalo dlouho, a obě ochrany Mass Effectu byly prolomeny. Málokdo ale čekal, že už za deset dní.

Společnost Denuvo poskytující velmi obtížně prolomitelnou ochranu nejen pro hry, a z her nejen pro AAA tituly určitě nebude potěšena. Když se ještě ochrana Denuvo nepoužívala, “cracknout“ hry většinou netrvalo déle než týden od vydání – mnohdy byly prolomeny ještě tentýž den. V uplynulých letech se však začala používat, a zpočátku byla opravdu velmi efektivní, nové hry si piráti nezahráli často ani několik měsíců po vydání, a některé dokonce nejsou cracknuté do dnes. V poslední době se však hackerům daří bojovat s Denuvo stále a stále rychleji – například Resident Evil 7 byl prolomený během pěti dní.

Není úplně jisté, jestli Mass Effect: Andromeda používal nejnovější verzi Denuvo, nebo se jednalo o tu dnes již zastaralou, která chránila například již jmenovaný Resident Evil 7, a se kterou si piráti už umí poradit. Víme ale, že nadcházející Sniper: Ghost Warrior 3 onu nejnovější verzi obsahovat bude, takže bude minimálně zajímavé sledovat, jak rychle si s ní hackeři poradí.

DALŠÍ

CGwillWin