Šílená studie tvrdí, že cheaty a mody navádí ke kyberzločinu

Šílená studie tvrdí, že cheaty a mody navádí ke kyberzločinu
12:25, 25.04.2017

Někde tam venku nejspíše sedí tisíce či milióny potencionálních kyberzločinců. Děje se to právě teď, kdy každý, kdo hledá a vytváří cheaty a mody do her, patří do této skupiny lidí, kyberzločinců. V podstatě, jako je alkohol bránou k drogám, cheaty a mody jsou bránou ke kybrezločinu.... OK, dost už bylo nadsázky a ironie, ale takto nějak by se dal shledat poněkud bláznivý report britské National Crime Agency (NCA).

Ne že by to byl úplně nesmyslný výzkum, má ve své určité podstatě i smysl. Nicméně výzkumníci prohlašují, že dostupnost cheatů a modů (poskytujících nedovolenou výhodu) má určitý vliv na to, zda-li si mladí hráči mohou vyvinout nějaký vztah ke kybrezločinu. V podstatě se dozvídáme, že v diskuzi mezi výzkumníky a hráči v chat roomu, že mladí hráči, kteří jsou, řekněme, "na zcestí", mají potřebu si dokázat svoji hodnotu ostatním hráčům v tomto kompetitivním prostředí.

Výzkumníci ale dali i doporučení, jak předejít potencionální zločinecké kariéře. Jelikož vytváření modů či cheatů vyžaduje nějaký ten skill, je třeba takový talent zavčas odhalit a nabídnout mu naopak práci, kde tento talent využije.

Takže zavěr je jasný, pokud znáte někoho takového, kdo totálně překopává třeba Skyrim, tak než ho potrestáte, mrkněte prvně zda Bethesda nenabírá.

DALŠÍ

CGwillWin