V roku 2018 budeme kolonizovať Mars

V roku 2018 budeme kolonizovať Mars
08:01, 13.05.2017

Práve bol ohlásený zaujímavý projekt Surviving Mars pre PS4, Xbox One a PC. Spoločnosť Paradox Interactive na nás chystá stratégiu z prostredia vesmíru a konkrétne planéty Mars, ktorú budeme musieť príkladne kolonizovať s čo najmenšími stratami. Z tohto popisku vám už musí jasne vyvstať fakt, že Surviving Mars bude strategická hra určená pre nadšencov tohto žánru, ktorým je pochuti aj výlet do chladného vesmíru.

Surviving Mars je v prvom rade staviteľskou hrou, ktorá vyžaduje znalosť manažmentu a rovnako slušné skúsenosti v oblasti predvídania nepredvídateľného. Kolonizovať červenú planétu nebude totižto vôbec jednoduchá vec, postaviť si pár budov a nechať medzi sebou kopulovať pár ľudských vzoriek, to nevyžaduje nejaký prehnaný um. Avšak oveľa náročnejšie bude pestovanie vlastných plodín a udržanie potravinových zdrojov (videli sme nedávno v jednom filme, že to môže byť dosť výbušné a nebezpečné). Udržať morálku medzi kolonistami a rozširovať svoje pole pôsobnosti kolónie, to bude rovnako hlavnou náplňou tejto zaujímavej sci-fi projekcie v retro arte, ktorá sa na trh dostane budúci rok. Nižšie nájdete trailer a hlavné body konceptu, a aby toho nebolo na sobotu málo, priložíme aj pár in-game obrázkov.

Hlavné rysy hry:

• Budovanie a udržateľnej kolónie vo vesmíre, to všetko na planéte, ktorá nie je vhodná pre ľudský život, dokážete vytvoriť inteligentnú a funkčnú kolóniu? Zlé plánovanie nie je o dopravných zápchach, je to o prežití vašich kolonistov a ich detí. Neustále vám hrozí strata kyslíka a iných dôležitých aspektov.

• Individuálne simulovaní kolonisti: Každý kolonista je jedinečný jedinec s problémami a silnými stránkami, ktoré ovplyvňujú potreby a správanie ostatných kolonistov. Veci sa môžu naozaj komplikovať dosť rýchlo, ak vedúci vedci prepadnú alkoholizmu po príliš veľa dlhých nociach v laboratóriu.

• Futuristická konštrukcia vesmírneho dómu: Retro-futuristické superštruktúry, v ktorých sídlia kolonisti, továrne a komerčné budovy s vlastnou "osobnosťou susedstva". Vytvorte kolónie, ktoré oceňujú vedu nad všetko ostatné, zatiaľ čo unavení pracovníci pijú svoje odmeny v miestnom bare. To je tá pravá vesmírna utópia.

• Prieskum tajomstiev Marsu: Inšpirovaný klasickým sci-fi Asimovom a Clarkom, Surviving Mars má rovnako veľa tajomstiev. Počas každého hrania sa hráči môžu stretnúť s jedným z individuálnych remeselných tajomstiev Marsu. Odkrytie týchto tajomstiev môže priniesť vašej kolónii veľké bohatstvo alebo strašné zničenie.

• Náhodný výskumný strom: Kombinujte statický a náhodný výskum pomocou experimentovania, ktorý umožňuje rôzne skúsenosti pre každú cestu zvlášť. Dosiahnuť nové vedecké objavy tým, že preskúmate nezmapovaný terén povrchu Marsu.

• Unikátny retro futuristický a estetický dizajn: elegantný, moderný vzhľad svetlého futurizmu 60-tych rokov. Čas skúmania a dobrodružstva je teda podporený aj vizuálnou stránkou.

• Rozsiahla podpora modusov: Vytvorte si vlastné fantastické budovy, parky alebo dokonca jedinečné tajomstvá, ktoré môžete zdieľať prostredníctvom rozsiahlych a pohodlných modifikovaných nástrojov Surviving Mars. Podeľte sa o svoje najkrajšie výtvory s komunitou, aby ste stvorili vlastnú dokonalú spoločnosť

Klik pro zvětšení (V roku 2018 budeme kolonizovať Mars)

Klik pro zvětšení (V roku 2018 budeme kolonizovať Mars)

Klik pro zvětšení (V roku 2018 budeme kolonizovať Mars)

Klik pro zvětšení (V roku 2018 budeme kolonizovať Mars)

Klik pro zvětšení (V roku 2018 budeme kolonizovať Mars)

DALŠÍ

CGwillWin