Ako to bolo a je s hrou Alan Wake 2?

Ako to bolo a je s hrou Alan Wake 2?
08:08, 28.05.2017

Alan Wake síce nebol komerčný úspech, ktorý sa nedostavil ani pri prechode mimo konzole Xbox 360, avšak status kultu si vytvoril už v prvom roku svojej existencie. Hier tohto razenia nenájdete veľa a o to viac v tak kvalitnom spracovaní, aké mu prepožičala firma Remedy Entertainment.

Práve jej vedúci Sam Lake, sa nedávno vyjadril na adresu prípadného pokračovania, ktoré sa už roky nesie vo vzduchu a stále nie a nie sa pretaviť do reality. Ja sám si spomínam na sériu takmer potvrdených správ, ktoré hlásali projekt Alan Wake 2 a dnes už je jasné, že svojho času to bola viac ako realita.

Sam totižto vyrukoval s vyjadrením, že exkluzívna značka Quantum Break z minulého roka, bola pôvodne postavená na základe druhej časti Alan Wake IP. Prvotná fáza produkcie sa niesla v duchu myšlienky robiť nového Alana ako epizodickú záležitosť prekladanú reálnym seriálom, a táto myšlienka sa stretla u MS s veľkým a pozitívnym ohlasom. Značka Alan Wake ale patrí striktne čo do práv fínskemu Remedy a MS si u dvojky nárokoval nové vlastníctvo a teda aj zmenu právneho dopadu na prípadné pokračovanie. Tento fakt sa zase nepáčil severanom a tak sa rozhodli prísť s úplne novou hrou, ktorú by teda vlastnilo MS a zároveň si Remedy takpovediac udržali silného partnera a zároveň aj svoje cenné duchovné vlastníctvo.

Vlk sa nažral a koza zostala celá. Sam spomína, že by rád stvoril druhý diel kultu Alan Wake, avšak v súčasnosti nič také nieje v príprave ani sa o tom vraj neuvažuje. Nová hra od Remedy s kódovým označením P7 je skutočne nová a nemá žiadne napojenie na svet Alana. Uvidíme teda koľko rokov ešte bude musieť fanúšik AW čakať na nejaký zázrak a kedy sa prípadne MS rozhodne, že by bolo načase zase riskovať prípadnú stratu financií v snahe uspokojiť neistú základňu potencionálnych nadšencov.


DALŠÍ

CGwillWin