Valve sebrali Major status filipínskému turnaji testům na drogy

Valve sebrali Major status filipínskému turnaji testům na drogy
11:48, 06.01.2018

Drogy jsou špatné, áááno? To ví každý školák a divák South Parku. O sportovních aférách spojených s drogami nebo steroidy slyšel asi každý, ať už se jedná o cyklisty nebo aktuální problém prakticky všech ruských sportovců. A teď se něco podobného děje i v esportu, konkrétně u Doty 2.

Několik největších turnajů je označováno Major a jsou dotovány solidními prize money, což přináší ty nejlepší týmy, největší sledovanost a potenciálně i největší zisky. Proto o tento label nechce žádný turnaj přijít, což se ale bohužel přihodilo na Filipínách. Tam musí každý atlet projít indikativním testem na drogy, což se nakonec nelíbilo ve Valve a tak z turnaje přízvisko Major sebrali. Proč se k tomu odhodlali až teď, když o tom museli vědět už dávno, když se rozhodovali, jestli se turnaj bude konat, to je ve hvězdách. Ale přináší to několik zajímavých poznatků.

Zaprvé je vidět, že rozdíl mezi tradičními sporty, jako je atletika nebo třeba fotbal, a esporty se pomalu zužuje pradávná propast, neboť jak vidíme, na na Filipínách jsou profesionální hráči bráni jako atleti. Zadruhé, Valve počítá s tím, že ne každý hráč žije úplně puritánským životem a asi nechce, aby se na nějakého top hráče koukalo skrz prsty, protože si sem tam dá jointa a vyšlo to najevo při testech. Pokud si vzpomenete na Tomáše Engeho, kterému trocha marjánky zničila kariéru, asi je to dobře. Otázkou pak je, jak se to celé časem vyvine. S tím, že se celý esport bude více a více prosazovat a bude v něm více peněz, se asi kontrolám na přítomnost stimulačních látek, které zlepšují reakce nebo pozornost, asi stejně časem nevyhneme.

DALŠÍ

CGwillWin