Frostpunk vás postaví před důležitá rozhodnutí

Frostpunk vás postaví před důležitá rozhodnutí
23:59, 01.03.2018

Jak by vypadal lidský život na promrzlé planetě, kde by bez potřebných technologií nebylo možné vůbec přežít? Na tuto otázku se pokouší najít odpověď vývojáři ze studia 11 Bit, kteří se nám do paměti zapsali atmosférickou hrou This War of Mine. Jejich nová survival strategie Frostpunk přináší řadu zajímavých nových prvků, ale některé spojitosti s předchozím titulem studia nezapře.

Tou nejdůležitější společnou složkou je vztah k civilnímu obyvatelstvu. Stejně jako v This War of Mine se i ve Frostpunku budete muset o civilisty náležitě starat. Válečný konflikt ale tentokrát střídá nebezpečně nehostinné prostředí. Autoři v novém deníčku z vývoje vnadí na rozhodnutí, která před vás během hraní postaví. Ve videu ilustrují například volbu řádu, tedy kontrolované a sledované společnosti, jež se přísně řídí pokyny státu. V případě, že zvolíte tuto cestu, tak vám hra umožní postavit třeba strážní věže, nainstalovat hlídkovací programy nebo zavést sousedskou hlídku. Pokud se rozhodnete směřovat jiným směrem, tak se zase odemkne úplně jiný strom technologií a vylepšení.

Kromě výše popsaného videa vývojáři odhalili také finální cenu, kterou stanovili na 30 eur. Na závěr se hodí zmínit, že Frostpunk vyjde na PC někdy v březnu/marci. Přesné datum vydání bychom se měli dozvědět již brzy.


DALŠÍ

CGwillWin