speciál
Na co se těšíme - duben

Na co se těšíme - duben
Na co se těšíme - duben
08:20, 28.03.2016

Ještě se touláte ulicemi New Yorku nakaženými pandemii zmutovaných neštovic? Přiznávám, že se k The Division ještě stále vracím a přiznávám se dobrovolně, že jsem zvědav na budoucí obsah, jenž nám vývojáři naservírují. Ale to je jiný příběh, resp. námět na jiný speciál. Osobně bych březen označil za velmi „plodný“ měsíc, tedy aspoň ve videoherním průmyslu, protože nám přinesl mnoho skvělých titulů u kterých jsme proseděli nejednu noc.

Příchod jara, oteplení, zelenání strání značí měsíc plný "šprímů" – je čas se podívat, co přinese a na co se můžeme těšit v dubnu. Hned zkraje napíšu, že očekávaný titul Uncharted 4 je odložen až na měsíc lásky - máj, ale i tak se můžeme těšit na solidní sbírku AAA her, které si zaslouží bližší pozornost. Z menších her bych především zmínil Alienation, což je duchovní nástupce izometrické řezby Dead Nation. Nemohu si odpustit nezmínit Dungeons 2 (podobnost můžeme spatřovat s Dungeon Keeper, tedy ocitnete se v roli pána jeskyně a připravujete nástrahy nebojácným hrdinům), který uvítají majitelé konzolí PlayStation 4 a Xbox One.


Quantum Break
Vychází: 5. dubna na Xbox One

Pokud chcete přežít v současnosti a zachránit budoucnost, musíte ovládnou čas. Vývojáři, kteří mají za sebou takové hity, jako je Alan Wake nebo Max Payne, představují Quantum Break, jež není pouze hrou, ale i dějový doplněk pro seriál, který odstartuje s vydáním hry. Po neúspěšných pokusech ovládnout čas se ujmete Jacka Joyce a postavíte se společnosti Monarch Corporation, ale především vašemu bývalému kamarádovi Paulu Serenovi.

Zápletka je tedy jasná a vy se ocitnete uprostřed různých katastrof, během kterých se bude hýbat čas tam a zpět. Ale nezapomínejte, čas je vaší hlavní zbraní, čímž dostanete nástroj díky němuž můžete zachránit každou zapeklitou situaci. A samotný palební arzenál je tedy až na druhém místě.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru bude hra v naší recenzi hodnocena v intervalu 70 – 80 %. Krom pořádné akce z pohledu třetí osoby na nás může čekat i zajímavý příběh. To ovšem může být i kámen úrazu, protože pokud to sklouzne jen do fádního střílení s pokulhávajícím příběhem, potom je tu důvod pro snižování hodnocení. Trochu se obávám i grafického zpracování, aby hra vypadala hezky při rozlišení, které je na 720p.


DiRT Rally: Legend Edition
Vychází: 6. dubna na PC, PS4 a xbox One

Už 2x se některý z vývojářů pokoušel uspokojit milovníky závodů rallye konzolisty vlastnící PlayStation 4 nebo Xbox One. Ani WRC 5, ani Sébastian Rally Loeb Evo se to pořádně nepovedlo, tak je na řadě další uchazeč. Tentokrát pochází z dílny Codemasters, kteří mají již na co navazovat, protože jejich DiRT Rally je léty osvědčenou značkou. Sice již hra nenese v názvu jméno slavného závodníka Colina McRae, ale to určitě titulu na kráse neuškodí. Přeci jen, PCčkáři by už mohli vyprávět, protože si hru mohli vyzkoušet v rámci Early Access na Steamu, takže by hra měla být i komunitou pořádně otestována

Z dřívějších dílů vývojáři kompletně přepracovali fyzikální model tak, aby se přiblížil více simulaci než arkádě. Tedy emoce nechme stranou a jen si užívejme pořádný zážitek z rychlé jízdy po krkolomných silnicích, kde každá vaše chyba pomůže protivníkům. Krom klasických rallye se můžeme těšit i na oficiální licenci v RallyCrossu a nebude chybět, jak tomu bylo i v Sébastian Rally Loeb Evo, výjezd na legendární vrchol Pikes Peak.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že konečně dostaneme do rukou pořádné rallye, které neselže kvůli obsahu, ani kvůli grafickému zpracování, nebo špatným závodním modelem čí čímkoliv jiným. Tzn., hodnocení hry bude poměrně vysoké, a to v intervalu 85 – 95 %. Jak je tedy patrné, důvody pro snižování hodnocení se budou hledat velmi obtížně a bude záležet tedy jen na drobnostech.


Dark Souls III
Vychází: 12. dubna na PS4, Xbox One a PC

Dnes již legendární série se dočkala svého dalšího pokračování, které si klade jediný cíl: postupně si vás obmotat kolem prstů díky své atmosférické temné fantasy grafice, ale hlavně především díky brutální, nicméně férové obtížnosti, jež vám nenechá nic zadarmo. Pokud jste nováček nebo ostřílený matador tohoto univerza můžete se těšit opět jen a jen na to nejhorší...

Ve třetím díle si pro nás autoři připravili opět dech beroucí tajemné kulisy, které jsou připraveny na vaši nelehkou cestu plnou krvelačných stvoření, čekající na jakoukoliv vaši chybu, aby byla po zásluze potrestána. Navíc oproti předchozímu dílu se můžeme těšit na mnohem větší paletu zbraní, a tedy i herních stylů. Co stojí určitě za zmínku je nový on-line režim, jenž má za cíl souvisle integrovat všechny hráče a jednotlivé interakce do příběhu pro jednoho hráče.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že v případě Dark Souls III není s hodnocením co řešit. Pokud by hra byla hodnocena méně jak 90 % byl bych opravdu překvapen. Ano, vím o jedné vadě, ale za ni nemohou, ani tak autoři, ale spíše my, resp. netrpělivost některých hráčů, protože se může stát, že ze zoufalství se budete zbavovat hry, se slovy: „tohle jste vážně nečekal.“


Ratchet & Clank
Vychází: 20. dubna na PS4

Všichni fanoušci této bláznivé akce se mají na co těšit. Konečně se dočkali a jejich oblíbení hrdinové jsou i na konzoli nové generace – PlayStation 4. Díky tomuto počinu dostanete příležitost poznat, jak se zrodila legendární dvojka Ratchet & Clank. Také se dočkáte odpovědi na otázku, jak malý chlupatý Lombax našel malého robůtka a podle čeho jej pojmenoval.

Jak je patrné, jde o přepracovanou verzi prvního dílu, která nám nabídne krom nové grafiky i propojení s připravovaným filmem. Některé scény z filmu budou použity přímo ve hře, aby podtrhly výkon konzole. Čeká na vás spousty nových úrovní a nekonečné zábavy se zajímavými zbraněmi, jako ovcomat či kostičkovač.

Tip, jak to dopadne

Dle mého osobního názoru, hra obstojí v recenzi nadmíru dobře. Hodnocení se bude pohybovat mezi 80 - 90 %. Ratchet & Clank oslní především díky své jednoduchosti a nekonečné porci zábavy, jež vás bude držet u displejů až k závěrečným titulkům. Čeho se trochu obávám je opakující se náplň hry.


Star Fox Zero
Vychází: 22. dubna na Nintendo WiiU

V naší redakci se nesoustředíme jen na PC, PlayStation nebo Xbox, ale naše nabídka recenzi, novinek a článků pochopitelně zahrnuje i Nintendo, a myslím si, že poměrně v hojné míře. A proto jedna z velmi očekávaných dubnových her je určená pro majitele právě této konzole. Konkrétně majitelům Nintendo WiiU. Na Star Fox Zero pracují i vývojáři ze studia Platinium Games a měli jsme se této hry dočkat již před Vánoci, ale bohužel došlo k odložení na duben.

Fox, Falco, Peppy, Slippy, ti všichni na vás čekají, abyste s nimi usedli do rakety a užili si pořádnou zábavu. Krom klasického zobrazení se můžete přepnout do zcela nového režimu, kdy vidíte hru z pohledu kokpitu. Díky tomuto pohledu mohli tvůrci vytvořit hru mnohem filmovější v all range módu. Fanoušci této značky se mohou těšit na novou Walker transformaci pro Arwint nebo návratu tanku Landmastera.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru Star Fox Zero bude v naší recenzi hodnocena nadprůměrně, a to v intervalu 65 – 75 %. Možným důvodem, který nás může zneklidňovat je pohybová ovládání, resp., hráč v určitých pasážích nemá na výběr a musí raketu ovládat nakláněním gamepadu. Jak to dopadne se určitě dočtete v naší recenzi.

Co říct závěrem

Myslím si, že v dubnu si na své přijde opravdu každý. Osobně jsem zvědav, jak se povede borcům z Codemasters dosáhnout frekvence 60 Hz u DiRT Rally, a pochopitelně také na hardcore záležitost jen pro „vyvolené“ Dark Souls III. Nerad bych někoho urazil, ale uznejte sami, že hry od From Software nejsou pro každého.

V květnu nás už konečně poctí svojí návštěvou zlodějíček Nathan Drake se svým závěrečným dílem, free-runerka za svobodu Fait v despotickém městě, ale především nový DOOM. To je asi u každého hráče, co něco pamatuje ta nej hra, od které má velké očekávání. Ale jak to dopadne, to až zase za měsíc.


CGwillWin