akce
report
Intel Extreme Masters Katowice 2018

Intel Extreme Masters Katowice 2018
Intel Extreme Masters Katowice 2018
06:51, 04.03.2018

Katowická Spodek aréna nieje pre nadšencov elektronického športu a kyberkultúry žiadnou neznámou. Každoročne sme tak koncom zimy svedkami dvoch z najväčších podujatí tohoto typu v Európe.

Klik pro zvětšení (Intel Extreme Masters Katowice 2018 ) ESL | Kelly Kline

Prvý herný víkend odznel najmä v podaní Majoru Doty 2, ktorý bol v Poľsku historicky prvým. 16 najlepších tímov sa v piatom Majori tejto sezóny podelilo o jeden milión dolárov. Najväčší podiel si však domov odniesla rusko-ukrajinská pätica Virtus.Pro, ktorá si po výhre nad tímom Vici Gaming pripísala 400 tisíc dolárov a 750 Dota Pro Circuit bodov. Februárový víkend zaujal aj turnajom v populárnom PUBG, kde 16 tímov, z toho 9 pozvaných a 7 kvalifikovaných zabojovalo o 50 tisíc dolárov. Víťazom sa stal tím AVANGAR.

Klik pro zvětšení (Intel Extreme Masters Katowice 2018 ) ESL | Jeroen Weimar

Virtus Pro ! Virtus Pro ! Virtus Pro ! ...

Druhý víkend, ktorého sme sa zúčastnili aj my, priniesol turnaje v StarCrafte, Counter-Striku, či Heroes Of The Storm. Burácajúca aréna, plná fanúšikov napäto sledovala boj o takmer ďalší milión dolárov a putovný pohár Intel Extreme Masters. Pre domácich bolo vyradenie Virtus.Pro ešte v skupinových zápasoch Counter-Striku nemálo bolestivým, no skandovanie mena poľského tímu sa objavovalo aj počas zápasov semifinálových, či samotného finále. To sa odohralo medzi zostavami FaZe a Fnatic s veľmi dramatickým priebehom. Hralo sa všetkých päť finálových máp (Cache, Inferno, Overpass, Mirage a Train). Do polovice druhej mapy bol jasným favoritom FaZe Clan, nesúc poriadny náskok a tiež primárny hlas arény. Fnatic však dokázal chyby medzinárodnej zostavy využiť vo svoj prospech a vo výsledku si na svoje konto pripísal tri z piatich máp. Za najlepšieho hráča Counter-Strike tunaja bol vyhlásený Robin 'flusha' Rönnquist s ratingom 1.30.

Klik pro zvětšení (Intel Extreme Masters Katowice 2018 ) ESL | Helena Kristiansson

V StarCrafte to z pôvodných 76 hráčov, bojujúcich o miesto v semifinále na hlavnom pódiu dotiahla štvorica Serral, Classic, Rogue a Maru. Ako jediný Európan z tejto štvorice skončil Serral bez výhry jedinej hry z piatich, v boji o post vo finále proti hráčovi Classic. Aj keď bol výsledok druhej dvojice tesný, oponentom Classica sa stal Rogue, ktorý v Grand finále dokázal zvíťaziť bez jedinej prehry. Domov si tak odniesol 150 tisíc dolárov a 3000 WCS bodov. V hre Heroes Of the Storm získal prvenstvo tím Dignitas po výhre nad Fnaticom.

Krátke aftermovie z IEM Katowice 2018 môžete od redakcie Czechgameru čakať už tento týždeň.


CGwillWin