Dying Light 2 se pochlubí novým enginem a bohatším příběhem

Dying Light 2 se pochlubí novým enginem a bohatším příběhem
23:55, 11.07.2018

Téměř přesně měsíc od oficiálního odhalení se dozvídáme další zajímavé informace ohledně očekávané akce Dying Light 2. Naposledy jsme o novince z dílen polského studia Techland psali v souvislosti s informací, že je pro autory naprosto zásadní, aby hra běžela co nejplynuleji bez ohledu na zvolenou platformu. To v praxi znamená, že se vývojáři pokusí hru rozběhnout v 60FPS i na konzolích. Pokud to bude nutné, stane se tak i na úkor vyššího rozlišení.

Ale teď už ke slíbeným novinkám. První z nich se týká technologie, na které druhé Dying Light poběží. Techlandem dlouhou dobu používaný Chrome Engine je minulostí a na jeho místo nastupuje významná evoluce v podobě C Enginu, jenž byl podle vývojářů výrazně přizpůsoben pro fps akce v otevřeném světě. O jeho kvalitách vás ostatně může přesvědčit trailer a ukázka z hraní.

O dalších informacích se pro Digital Foundry rozpovídal vedoucí vývoje Tymon Smektala. Dozvěděli jsme se, že autoři kladou nemalý důraz na umělou inteligenci. Dočkat bychom se měli jakéhosi systému morálky, který bude ovlivňovat právě chování počítačem ovládaných protivníků. Někteří nepřátelé se například na pokraji sil dokážou vyburcovat k ještě agresivnějším útokům. Jinak rozpoložení soupeři naopak ve vypjatých momentech odhodí zbraň a vezmou nohy na ramena. Díky tomu by jednotlivé souboje mohly být o poznání různorodější a méně předvídatelné.

Výrazného zlepšení by kromě AI měl doznat rovněž způsob vyprávění. Řady Techlandu totiž rozšířil mimo jiné nesmírně zkušený herní designer Chris Avellone, jenž dříve pracoval na hrách jako Fallout: New Vegas, Prey či Star Wars: Knights of the Old Republic II. V případě Dying Light 2 se stal člověkem zodpovědným za příběh, který by se měl dostat oproti prvnímu dílu z roku 2015 zřetelně do popředí. S příběhem jdou v ruku v ruce také dialogy a animace. Jejich sytém byl také přepracován, a to za pomoci nových animátorů, kteří dříve pracovali v Ubisoftu na sériích Assassin's Creed a Ghost Recon.

Všechno to zatím zní moc pěkně a zajímavě, co říkáte? Na výsledek si bohužel budeme muset počkat do příštího roku, kdy Dying Light 2 vyjde na PC, PS4 a Xbox One.


DALŠÍ

CGwillWin