akce
Ako príliš sa bude Cyberpunk 2077 tváriť ako možná realita?

Ako príliš sa bude Cyberpunk 2077 tváriť ako možná realita?
16:26, 24.07.2018

To čo sa na tohtoročnej E3 riešilo vôbec najviac nesie len jedno jediné označenie. Dlho vyvíjaná FPS/RPG Cyberpunk 2077, sa na scéne neukáže minimálne dva najbližšie roky, ale už teraz ide o najočakávanejší projekt budúcnosti. CD Projekt RED ostatne dobre vie, akú veľkú základňu fanúšikov majú fanaticky postavenú za sebou a tak chcú, aby výsledný produkt odpovedal očakávaniam.

Apropo budúcnosť, ktorá je alfou a omegou celkovej atmosféry tejto sci-fi produkcie, sa začína pri vývoji ohýbať aj mimo spoločenskej hry, teda predlohy, ktorá nechala vzniknúť prvotnej myšlienke vývoja. Mike Pondsmith, ktorému bol zverený dozor nad scenárom, sa nedávno v jednom rozhovore vyjadril k nutnosti meniť určité aspekty, ktoré v hre musia vyzerať inak než v doskovej hre, čo je pochopiteľné. Oveľa zaujímavejšie však pôsobí jeho zmienka o snahe navodiť akýsi pocit z reality, teda aj keď budeme v roku 2077 a teda sa tam budú diať veci, ktoré dnes môžeme považovať za nereálne, tak vývojári tieto hraničné postupy konzultujú s odborníkmi, tak aby všetko vyzeralo vo výsledku čo najlepšie.

Mike to sám opísal na príklade tvorby čipu, ktorý sa má aplikovať človekovi do oblasti mozgu. K tejto veci pristúpili tak, že si sadli za stôl so skutočným neurochirurgom a spoločnou diskusiou vytvorili čo najviac reálny postup zákroku a dizajnu čipu. A toto je len jedno zrnko piesku, ktorý sa má vo finálnej verzii hry Cyberpunk 2077 objaviť.


DALŠÍ

CGwillWin