hw
recenze
Genesis Krypton 770

Genesis Krypton 770 - recenze
Genesis Krypton 770 - recenze
09:52, 08.08.2022

Ako veľký fanúšik herného hardwaru a verný zákazník spoločností ako sú napríklad Steelseries, či HyperX (Kingston), som sa k relatívne mladej, menej reklamovanej spoločnosti Genesis, priznám sa, staval skepticky. Podľa anotácie, ktorá myš sprevádza na stránke Genesis som bol na "Profesionálnu hernú myš za prijateľnú cenu" naozaj zvedavý. S cenovkou približne 900 českých korún (cca 35€) Prichádza na trh myš obsahujúc senzor PMW3360, ktorý u konkurencie nájdeme pri výrazne drahších modeloch, napríklad - Steelseries Rival 700 (2800CZK/110€), Logitech G502 (2000CZK/80€), alebo Final Mouse Scream One (2000CZK/80€). Čo si pre nás teda, okrem špičkového senzora, Genesis za 900 korún pripravil?

Klik pro zvětšení (Genesis Krypton 770 - recenze)

Balenie obsahuje v tvrdenej krabici samotnú myš Genesis Krypton 770 s textíliou potiahnutým 1,8 metra dlhým USB káblom, papierový manuál, náhradné surfy a malý darček v podobe "Ninja Wallet Card" - respektíve kovového multitoolu s funkciami na otváranie fliaš, plechoviek, či balíkov a listov. Nájdeme tam aj šrobovák, pravítko a mnoho ďalších.

Neodmysliteľnou súčasťou myši s RGB podsvietením je aj príslušný softvér, ktorý si však budete musieť stiahnuť sami zo stránky spoločnosti. V jeho jednoduchom prostredí si okrem spomínaných úprav podsvietenia, respektíve niekoľkých módov prelínania farieb, môžete prispôsobiť DPI, rýchlosť scrollovania, senzitivitu, či naprogramovať jednotlivé tlačidlá, alebo vytvárať makrá.

Klik pro zvětšení (Genesis Krypton 770 - recenze)

Svojim jednoduchým, ale predsa zaujímavým tvarom mi Krypton 770 viac ako veľmi pripomína legendu medzi hernými myšami - Razer DeathAdder. Takmer identický je dokonca aj tvar bočných tlačidiel a pogumovaná bočnica pre lepšie uchytenie. Známy vidlicovitý tvar tu teda po obvode dopĺňa RGB pásik a na mieste dlane logo spoločnosti. Podsvietené je taktiež koliesko myši, pri ktorom sa ako obyčajne nachádzajú programovateľné tlačidlá, defaultne nastavené na reguláciu DPI. Spomínané dve bočné tlačidlá, lemované gumou slúžia od výroby ako "Forward" a "Backward", respektíve nimi prechádzate späť napríklad v internet browseroch.

Klik pro zvětšení (Genesis Krypton 770 - recenze)

Krypton 770 je výborná herná myš, na ktorú sa mi po odsunutí Steelseries Rival 300 nezvykalo ťažko. Má veľmi rýchlu odozvu, naozaj špičkový senzor a RGB podsvietenie len esteticky dopĺňa jej jednoduchý tvar. Jediným problémom, na ktorý som však narazil až po spustení FPS-ky je teda aspoň pre mňa, až príliš mäkké klikanie a teda keď svoj prst položíte na tlačidlo myši trošku svižnejšie, prípadne trošku zatlačíte - kliknete. Možno je to len mojim zvykom na myš, s ktorou hrávam bežne, no tento problém som u seba ešte nespozoroval ani pri ďalších, iných modeloch. Dovolím si preto tvrdiť, že tento problém je na strane výrobcu. Či to už je kvalitou plastu a jeho spracovania (ktorý je podľa mňa jedným z faktorov, ktorý ťahá cenu dole) alebo samotným snímačom pod tlačidlom, myslím si, že by na tom firma Genesis mohla zapracovať. Samozrejme to nieje žiadna katastrofa, ktorá by priamo kazila hru, no v niektorých situáciách a najmä v multiplayerových hrách, môže kliknutie naviac znepríjemniť hru.

Klik pro zvětšení (Genesis Krypton 770 - recenze)

Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Krypton 770 - recenze)

Ceny produktu Genesis Krypton 770 srovnáte na Zboží.cz.

Klik pro zvětšení (Genesis Krypton 770 - recenze)


CGwillWin