Brandon Sanderson by mohl věnovat práva na Mistborn CD Projektu

Brandon Sanderson by mohl věnovat práva na Mistborn CD Projektu
08:49, 05.10.2018

Kauzy okolo Andrzeje Sapkowskeho a jeho snahy vyždímat z CD Projektu víc peněz, než na kterých se původně dohodli, jste si jistě všimli a pokud ne, mrkněte na příslušnou novinku. To, že z toho nebude mít polský spisovatel ani floka, je velmi pravděpodobné a nevím co by se muselo v CDPR stát, aby mu poslali další výslužku. Stala se ovšem další zajímavá věc. Na redditu se k Zaklínačskému problému vyjádřil i Brandon Sanderson, jedna z nejzářnějších hvězd současné fantastiky.

Tohle vám možná bude připadat zábavné. Včera okolo třetí jsem četl tenhle příspěvek a byl jsem VÁŽNĚ blízko k tomu, abych napsal „Milý CD Projekte. Můžete mít práva k Mistbornu, pokud o ně stojíte…

No nakonec to nenapsal, prý proto, že by mu určitě přistálo pár stovek zpráv a že ještě má nějakou práci. Předpokládám, že psaní knížek. Dál ale píše, že by opravdu rád spojil síly s CDPR, protože podle něj udělali nejlepší videoherní adaptaci knižního díla a že by vážně zvažoval, že by jim práva na tuhle sérii dal zdarma. Nicméně má pocit, že polští vývojáři už s narcistickými autory nechtějí mít nic společného a radši budou makat na vlastních IPs.

Uvidíme, jestli se někdo z CDPR ozve, já rozhodně doufám, že ano, protože tohle by byl sen každého fanouška fantasy. Sanderson je skvělý autor, za mě je rozhodně v top trojce současnosti a krom neuvěřitelné píle (píše opravdu šíleným tempem několik knih ročně, kde se na něj hrabe pan G.R.R. Martin) dokáže vytvářet opravdu originální a dobře fungující systémy magie. V Mistbornu je magie založená používání kovů a ač si myslím, že by nebylo úplně nejjednodušší to převést do herní podoby, klukům z Polska by se to určitě povedlo. Budeme držet palce, protože kdyby se povedl Mistborn, možná by v budoucnu přišla na řadu i jiná část Kosmíru (Sandersonovy knihy jsou součástí jednoho vesmíru, částečně se doplňují a prolínají se i dějové linky, celkově prý plánuje cca 40 knih) a to už by byla vážně jízda. Would you like to destroy some evil today?

DALŠÍ

CGwillWin