hw
Aké exkluzivity ponúkne Xbox One v roku 2019?

Aké exkluzivity ponúkne Xbox One v roku 2019?
09:15, 31.12.2018

Včerajší krátky prehľad o pripravovaných exkluzivitách na platformou PlayStation 4, sa podľa našich čísiel stretol s vaším záujmom a tak by od nás bolo nemiestne, ignorovať aj ponuku konkurencie. Dnes to teda bude priamo cieľová opozícia a značka Xbox. Čo všetky by malo v roku 2019 doraziť na tento stroj nie len z AAA vôd nájdete v stručnom zozname pod čiarou.

Crackdown 3

Vôbec prvým titulom je tretí diel akčnej série Crackdown, ktorého vývoj je nutné označiť za dosť komplikovaný. Pôvodne sa tento šialený sandbox mal ukázať na trhu ešte v roku 2016, kedy bola platforma Xbox One viacmenej v rozbehu, avšak zmena jej filozofie samotnej produkcii vôbec neprospela. Tak či onak, spoločnosť Sumo Digital sa s konečnou platnosťou pochváli výsledkom svojej práce hneď úvodom nového roka a to 15. 2. 2019.

Klik pro zvětšení (Aké exkluzivity ponúkne Xbox One v roku 2019?)

Ori and the Will of the Wisps

Pokračujeme, možno trošku netradične voči označeniu AAA, projektom, ktorý nadväzuje na úžasnú plošinovku z roku 2015 a to Ori and the Blind Forest. Spoločnosť Moon Studios však od Microsoftu dostala na druhý diel oveľa väčší balík financií, čím sa očakáva minimálne identická kvalita hrateľnosti a samozrejme aj nezameniteľnej technickej stránky. Pokiaľ sa s touto IP dnes stretávate vôbec premiérovo tak vedzte, že ide o prepracovanú akčnú adventúru (pokojne jej môžeme pripnúť označenie Metroidvania) s inteligentne navrhnutým level dizajnom.

Klik pro zvětšení (Aké exkluzivity ponúkne Xbox One v roku 2019?)

Gears 5

Kanadská spoločnosť The Coalition dostala po úspešnom vstupe (GoW 4) do populárnej IP Gears of War opäť zelenú, aby pripravila priame pokračovanie. To síce obdržalo zatiaľ pomerne minimalistický názov Gears 5, avšak pre rok 2019 by malo ísť o jasnú a dosť očakávanú exkluzivitu, ktorú si jednoducho žiadny majiteľ platformy Xbox One nebude chcieť nechať ujsť. Ako sa tentokrát bude vyvíjať príbeh protagonistov z minulej časti, by sme sa tak mali dozvedieť za podpory očakávanej bombastickej kampane ako aj prepracovaného multiplayer režimu.

Klik pro zvětšení (Aké exkluzivity ponúkne Xbox One v roku 2019?)

Tunic

Vôbec posledným titulom z nášho zoznamu je striktná indie vec, ktorá sa pôvodne mala na trhu objaviť ešte v roku 2018, avšak vývoj si vyžiadal oveľa viac času. Rok 2019 je už teraz istá vec a spoločnosť Finji sa tak pokúsi, exkluzívne na One, priblížiť akejsi nesmrteľnej hrateľnosti zo série The Legend of Zelda. Práve ku nej je najčastejšie obsah značky Tunic prirovnávaný a rozhodne právom, zvlášť ak si prejdete akékoľvek video záznamy z veľkých herných výstav.

Klik pro zvětšení (Aké exkluzivity ponúkne Xbox One v roku 2019?)


DALŠÍ

CGwillWin