The Division 2 se na Steam nepodívá

The Division 2 se na Steam nepodívá
23:23, 09.01.2019

Plánujete si koupit druhé The Division na PC? Pokud ano, tak vám nezbude nic jiného, než zamířit na Uplay nebo Epic Games Store. PC verze chystané novinky od Ubisoftu se totiž exkluzivně podívá pouze na tyto dva digitální obchody. Podle vyjádření Ubisoftu a Epicu to navíc vypadá, že se nejedená o jednorázovou časovou exkluzivitu, ale o dlouhodobější partnerství.

První vlaštovkou této spolupráce je právě The Division 2, jehož karta již stihla zmizet ze Steamu. Místo toho si hru můžete nyní nově předobjednat na Epic Games Storu. Zda je to začátek odlivu velkých titulů od Ubisoftu ze Steamu, ukáže až čas. Trojice novinek v podobě Far Cry New Dawn, Trials: Rising a ANNO 1800 sice vyjdou beze změny na Steamu, ale budoucí titulu mohou klidně následovat cestu, kterou se Ubisoft rozhodl vydat v případě The Division 2.

Ubisoft každopádně můžeme považovat za prvního opravdu velkého hráče, který se rozhodl dát přednost Epic Games Storu právě před Steamem. Nejde ale rozhodně o jediného velkého vydavatele, jenž rozvázal spolupráci s Valve. Electronic Arts své hry vydává na Originu, Activision/Blizzard má zase svůj Battle.net, kde vyšlo exkluzivně nejnovější Call of Duty nebo Destiny 2. A posledním do party, který dal Steamu vale, byla Bethesda, která skrze Bethesda.net vydala Fallout 76 a stejným způsobem vypustí také Rage 2.

Trend na poli AAA her je tedy více než zřejmý. Přední herní vydavatelé nechtějí dávat Steamu 20 až 30 procent z prodeje svých titulů a raději zakládají vlastní obchody nebo se nechávají zlákat zajímavějšími podmínkami Epicu. Co na tuto situace říkáte vy?

Níže si můžete jako bonus prostudovat čerstvě zveřejněné HW nároky The Division 2.

Klik pro zvětšení (The Division 2 se na Steam nepodívá)


DALŠÍ

CGwillWin