hw
recenze
Evolveo GK700

Evolveo GK700 - recenze
Evolveo GK700 - recenze
12:00, 17.09.2019

Po dlhšej hitparáde recenzií na myši a iné elektrické hlodavce sa konečne zase presúvame o pár centimetrov vedľa, do sveta klávesníc. Aby som to ale upresnil, tak vstupujeme do vôd mechanických kláves s cenovkou, ktorú by ste dokázali nájsť aj teraz niekde po kapsách (pokojne skúste aj vrecká kolegov). Evolveo GK700 je totižto herná klávesnica vybavená kovovou konštrukciou a nebude vás stáť viac než 15 Eur!

Zvýšený odpor pri náraze na klávesu mi sadol do noty.

Klik pro zvětšení (Evolveo GK700 - recenze)

Samotná cena sa primárne prejaví pri zistení, že GK700 je postavená na membránovej technológii, čo logicky znamená, že čím dlhšie do nej budete búchať, o to skôr sa jej životnosť skráti. Tento fakt, ale pri toľko proklamovanej cene, nie je vôbec veľkou prekážkou, ba naopak, keďže dobre vieme, ako často hráč mení svoje náradie a osobne nepoznám nikoho, kto by ostal natrvalo u jednej a tej istej značky v identickom modelovom rade. Za spomínané "drobné" si tak môžete spestriť používanie svojho PC s nadpriemerným výsledkom a uspokojením.

Blikanie a dýchanie, teda klasická dedinská tancovačka.

Klik pro zvětšení (Evolveo GK700 - recenze)

Osobne nepatrím medzi fanúšikov izbovej svetelnej šou, ktorá vám svojou intenzitou vypáli logo danej firmy do šošovky, každopádne ani GK700 v tomto smere nechce ostať pozadu a tak ponúka tri režimy jednotného podsvietenia s rôznorodou paletou farieb a dokonca aj s efektom pulzovania, respektíve dýchania. Komu by však tieto zbytočnosti nejako vadili, bezproblémovo ich môže vypnúť. Poďme teraz však k dôležitejším veciam, ktoré by ste od produktu, ako je herná klávesnica, vlastne vyžadovali. Základ, a teda samotná kovová konštrukcia, je v tomto prípade vôbec najväčšou devízou a už pri obyčajnom uchopení do rúk budí GK700 dojem istého luxusu a odolnosti.

Klávesnicu si pripojíte k PC pomocou kvalitného pleteného kábla, ktorý má dĺžku 1,8 metra.

Klik pro zvětšení (Evolveo GK700 - recenze)

Firma Evolveo v zmysle reklamy zaradila GK700 do sekcie herných klávesníc. Za mňa môžem rozhodne uviesť, že medzi primárne funkcie klávesnice patrí schopnosť zníženia odozvy z 62 ms až na hranicu 21,4 ms. Tu to ale v tomto smere celé končí, keďže produkt ako taký neposkytuje žiadnu možnosť naprogramovania osobitých profilov, a teda sa k nej neviaže ani akákoľvek funkčná aplikácia. Pri pohľade na rozloženie samotných kláves sa možno jemne pozastavíte nad divným prehodením riadkov v oblasti šipiek, každopádne nejde o nič zásadné, čo by znižovalo kvalitu tejto inak koncepčne plne funkčnej vecičky.

Kvalita v tomto prípade ďaleko prevyšuje cenovku.

Klik pro zvětšení (Evolveo GK700 - recenze)

Ak by som chcel byť vyložene kritický, určite by bolo nutné spomenúť absenciu N-Key Rollover či akéhokoľvek pogumovania držiaka na telefón, ktorý sa nachádza tradične v hornej časti (predsa len pri telefóne za tisíc eur by som sa bál ho strčiť do neopracovaných kovových hrán). Cez toto všetko sa ale jedná o cenovo výhodný prístroj, ktorý nepôsobí vôbec lacno, nevyrába zhluk a navyše funguje nadštandartne dobre.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Evolveo

Klik pro zvětšení (Evolveo GK700 - recenze)


CGwillWin