recenze
Tetris 99: Big Block DLC

Tetris 99: Big Block DLC - recenze
Tetris 99: Big Block DLC - recenze
12:00, 15.08.2019

Úvodom tohto roku sa, inak stále búrlivou scénou battle royalu, prehnal jeden konceptom nenápadný, avšak o to zaujímavejší titul. Tetris 99 ako free-to-play arkáda na Nintendo Switch (za predpokladu platenia jeho online služby) dokázal spojiť legendárny základný kameň Alexeya Pajitnova s modernou a široko dostupnou technológiou a pomocou jedného jediného režimu, ktorý pozostáva zo súperenia stovky nadšencov na jednej hromade, si na dlhý čas uzurpoval prvenstvo v zmysle najhranejších značiek pre danú platformu.

Za desať dolárov sa konečne môžete pohrať sám so sebou.

Klik pro zvětšení (Tetris 99: Big Block DLC - recenze)

Aj cez celkovú strohosť a priamočiarosť obsahu spomínanej free verzie Tetris 99 sa moja vlastná recenzia niesla vo vysoko nadšených tónoch. Toho času som vás rovnako upozorňoval na plány Nintenda priniesť v budúcnosti rôzny dodatočný obsah, či aktualizované súťaže a víkendové akcie. Časť z toho sme už mohli zažiť pred nejakou dobou, avšak doteraz išlo všetko neustále na akejsi formulke s nápisom "zadarmo". To už však dnes neplatí, keďže prvé veľké DLC s prívlastkom Big Block vám z peňaženky môže uchmatnúť celých desať dolárov. Čo si však za túto sumu vlastne kupujete?

Možnosť prepnutia dizajnu kociek z modernej na pôvodný Game Boy art rozhodne nestačí.

Klik pro zvětšení (Tetris 99: Big Block DLC - recenze)

Samotná expanzia vám menu základnej hry rozšíri o dve offline položky. Tá prvá je kompletnou kópiou hlavného battle royal režimu, kde si miesto súperov z celého sveta zmeriate sily s CPU. Počítač však nereaguje na výšku vášho aktuálneho levelu (z online verzie) a z mojich skúseností časom vyplynulo, že je úplne jedno, ako príliš navýšite samotnú obtiažnosť súperov, aj tak to vo výsledku nikdy nedosiahne do takých emócií ako pri klasickej online bitke. Tomu by sa pochopiteľne dalo zabrániť v zmysle klasického súboju v lokálnom prevedení, avšak ten sa akosi nepodarilo autorom do tohto DLC zapracovať, a tak tu vo výsledku máme z môjho pohľadu značný nedostatok. Apropo druhou menovanou novinkou je akýsi maratón likvidácie čo najväčšieho počtu riadkov, čo môže na nejaký ten čas zbaviť, avšak celková životnosť tu kráča na slabých nohách.

V tomto prípade je asi lepšie zakúpiť celý season pass, čím si zaručíte minimálne sklamanie z ďalších plánovaných balíčkov a rozšírení.

Za poskytnutí DLC na recenzi děkujeme společnosti ConQuest entertainment a.s.

Klik pro zvětšení (Tetris 99: Big Block DLC - recenze)

Recenzovaná verze: Nintendo Switch
DOBRÉ
60%
CZECHGAMER
Zásadným problémom je absencia lokálneho multiplayeru

CGwillWin