Modern Warfare cross-play bude fungovat jako ve Fortnite

Modern Warfare cross-play bude fungovat jako ve Fortnite
08:33, 04.06.2019

Call of Duty: Modern Warfare bylo minulý týden oznámeno a první informace vypadají velice zajímavě. Ale mezi tou hromadou informací jedna vyčnívala víc než ostatní - Call of Duty bude mít cross-play! Ihned poté spousta hráčů začala křičet na poplach, že si konzoloví hráči neškrtnou proti klávesnici a myši, která je vždy rychlejší a přesnější. Naštěstí Activision a Infinity Ward sledují dění okolo a systém hraní napříč platformami okoukali od Fortnite.

Potvrzeno pro Forbes tak bylo, že na základě toho jakou periferii máte připojenou tak budete přiřazeni do příslušného matchmakingu. Tudíž budou celkem tři matchmaking skupiny - hráči na ovladači, hráči na klávesnici a mix. Do mixu se dostanete pokud se s ovladačem připojíte ke kamarádovi s K+M. Fortnite to dělá tak, že pokud začnete hru s ovladačem a pak přepnete na K+M tak vás hra vyhodí ze zápasu, když to uděláte obráceně tak ne. Tento systém je asi to nejlepší co lze vymyslet.

Samozřejmě jsou na místě obavy, že z PC přijdou nějaké hacky, kdy i přes připojený ovladač budou hrát lidé na M+K. Stejně tak však nikdo neodhalí cheatery používající XIM či ChronusMax na konzoli, protože se to pro systém hlásí jako ovladač. Tyto ubožáky co skill dohání podvodem najdeme v každé FPS na konzolích a jen tak se jich nezbavíme.

Asi nejpozitivnější na tom všem je, že velký vydavatale jakým je Activision přistoupil na cross-play a tím otevřel brány ještě více než Fortnite nebo Rocket League. Můžeme se těšit, že by do budoucna cross-play mohl být standardem pro další hry. Takové Destiny 3, další Battlefieldy, Battlefronty tad. Už nebudeme řešit na kterou platformu hru koupit, protože si zahrajeme i s kamarády co koupili na jinou a to je věc, o které jsme si dlouho ani nesnili.


DALŠÍ

CGwillWin