recenze
Journey Of Life

Journey Of Life - recenze
Journey Of Life - recenze
10:00, 08.11.2019

15. dubna 2018. se v early accessu na Steamu objevila hra Journey Of Life. Jde prvopočin chorvatského týmu Hyperion Studios, a jedná se o survival sandbox hru situovanou na souostroví, kam jste se jako zkrachovalý člověk otrávený světem uklidili s myšlenkou skončit starý a začít nový život. K tomu vám budiž doprovodem příjemná naturalistická atmosféra a místní fauna a flora. Pomocí vlastních prostředků a schopností se tedy snažíte uživit a přežít.

Na začátku vás hra vyplivne bez nějakého velkého úvodu na pevnině s celkem jasným úkolem - postarat se o vlastní přežití. Jak to bude vypadat, na to se mrkneme společně.

Klik pro zvětšení (Journey Of Life - recenze)

Graficky se jedná o sympaticky zpracované dílo, vzhledem k velikosti studia a jeho rozpočtu jsem ani tak pěknou grafiku nečekal. V raných fázích projektu a vlastně i dodnes přetrvávají mírné glitche a vizuální nesrovnalosti, ale celková obrazová stránka je povedená. Žádný převratný příběh za Journey Of Life nečekejte, jen ten, který si sami vytvoříte. Dobré na tom je, že si do své role promítnete, co sami chcete, nikdo vám do krku necpe, co si máte myslet. Poměrně nevýrazná akce na druhou stranu sedí ke hře jako takové, nemá to být o zabíjení a hektičnosti, ale budování a nacházení sebe sama. Hru si můžete užít i s přáteli, na což já jsem bohužel štěstí neměl, každopádně ve víc lidech to bude, jako u všech podobných her (Astroneer, 7days to die), mnohem záživnější zkušenost.

Klik pro zvětšení (Journey Of Life - recenze)

Abyste mohli cestovat mezi ostrovy, musíte pochopitelně postavit přístaveček a lodičku. V prozatímní verzi hry se můžete setkat s mnoha druhy zvířat, od pozemních, jako jsou prasata či králíci, přes vodní typu želvy, až po vzdušná, třeba orli či sovy. Za jak dlouho se k tomu dopracujete záleží na tempu hry, já volil podstatně pomalejší, protože rád prozkoumávám všechny možnosti, než se pustím do nějaké větší cesty. Dalším pozitivem hry je celkem aktivní vývojářské studio, ale ani přes všechno dobré se hra netěší velkému zájmu veřejnosti. Early access už trvá přes rok a nikdo neví, jestli se hra někdy dočká plného vydání. Tato skutečnost spolu s problémy s výkonem a grafickými nesrovnalostmi, stejně jako absencí pořádného tutoriálu, z Journey of Life činí poměrně málo zajímavou survival zkušenost. Jasně, je toho dost, co zkoumat, co vytvořit a co ulovit, ale je toho skutečně tak moc, aby to stačilo na nějaké převratné hodnocení? Pro mě ne, já bych od Journey of Life chtěl ještě malinko víc.

Klik pro zvětšení (Journey Of Life - recenze)

Za poskytnutí hry k recenzi děkujeme Hyperion studios


DOBRÉ
70%
CZECHGAMER
Sympatická a na survival poměrně odpočinková hra, ve které si vyzkoušíte roli Robinsona

CGwillWin