Final Fantasy VII sa pripomína titulnou skladbou

Final Fantasy VII sa pripomína titulnou skladbou
12:15, 01.02.2020

Veľký návrat, ba sa dá hovoriť o megalomansky očakávanom príchode kultovej siedmej časti série Final Fantasy, ktorá v podaní spoločnosti Square Enix definovala žáner JRPG od roku 1997 až po súčasnosť. Tak ako veľké sú očakávania kladené na tento remake, tak rovnako komplikovaný vývoj, sa s ním tiahne fakticky už od roku 2005.

Zdá sa však, že konečná definitíva stojí na ramenách dátumu 10. 4. 2020, kedy sa na PlayStaton 4 a s ročnou exkluzivitou, ocitne prvá plánovaná časť "Sedmičky" a to samozrejme v súčasnom technickom pojatí. Zmenou potom prešla pochopiteľne aj úvodná skladba, ktorú si môžete už teraz pozrieť a dokonca, k nej autori pribalili aj vývojársky denník z jej produkcie.

Z neho sa môžeme pozrieť aj do tváre stvoriteľa zvuku pre FF. Nobuo Uematsu, ktorý po boku duchovného otca rovnomennej série, teda Hironobu Sakaguchiho, skladal úžasné pesničky až do roku 2004. Toho času však opustil Square aby si po boku Sakagutchiho založil vlastné hudobné štúdio a pokračoval v tvorbe zvukov do hier. Aj vďaka nemu sa dnes už takmer zabudnutá firma Mistwalker (Blue Dragon, Lost Odyssey) zapísala do análov koncepcie tradičných japonských RPG v čase, kedy tento koncept prežíval silný úpadok kvality. Dnes je preto priam osviežujúce sledovať, ako sa Nobuo opäť vracia do sveta Final Fantasy, aby jeho siedmu radovú časť zase raz pozdvihol pred oči herných nadšencov.

Celá vec dokonca nabrala až takých rozmerov, že z časti nový orchestrálny zvuk do FFVII bude tento rok prezentovaný aj formou v súčasnosti populárnych samostatných koncertov, ktoré aj s Nobuom precestujú desať krajín sveta.


DALŠÍ

CGwillWin