Animal Crossing: New Horizons obsahuje LGBT prvky

Animal Crossing: New Horizons obsahuje LGBT prvky
09:51, 25.03.2020

Jedna z najpopulárnejších sociálnych adventúr vôbec, teda séria Animal Crossing, aktuálne vyšla exkluzívne na Nintendo Switch a v podtitule New Horizons sa skrýva jedno malé veľké prekvapenie.

Ide o integráciu prvkov LGBT, ktoré už veľa hráčov dokázalo nájsť u NPC postáv ako aj počas výberu pohlavia hlavnej postavy (môžete tu uviesť tretiu možnosť). Zaujímavosťou však je, že samotný krok do náručia hnutia LGBT sa týka len západného a Európskeho trhu. Japonská verzia neobsahuje možnosť tretieho pohlavia, čím Nintendo evidentne len skúša reakcie mimo svojej domoviny, kde sú na podobné veci o niečo háklivejší.

Náš test na Animal Crossing: New Horizons je už v príprave a zatiaľ sme z hry poriadne nadšený, či už má potenciál dostať sa do koncoročných LGBT tabuliek a ocenení, alebo nie. Rozumne uvažujúcemu hráčovi je to totižto úplne viete kde, či si nejaká mačka má potrebu vylievať na obrazovke svoje lesbické príbehy zo života, alebo naopak mrož v kravate opisovať partnerský vzťah s jemne distingvovaným medveďom.


DALŠÍ

CGwillWin