akce
Gamescom 2020 s istotou bude, prinajhoršom v digitálnej forme

Gamescom 2020 s istotou bude, prinajhoršom v digitálnej forme
17:09, 31.03.2020

Nad tohtoročným najväčším herným eventom v Európe, teda akciou Gamescom 2020 odohrávajúcou sa v nemeckom Kolíne nad Rýnom, aj naďalej visí hromada otáznikov, ktorých pôvod pochopiteľne pramení z obáv okolo globálnej pandémie. Vedenie festivalu, ktorého sa s radosťou rok čo rok zúčastňujú popredný svetový vývojári ako aj tisíce nadšených konzumentov, bedlivo sleduje situáciu a aktuálne vydali dosť rozhodné stanovisko.

Gamescom 2020 sa s istotou uskutoční od 25. 8. do 29. 8. a akcia nebude zrušená. Scenár ráta s možnosťou kompletnej digitálnej prezentácie (prinajhoršom), nech už sa bavíme o Opening Night Live alebo pridružených programov so svetovými premiérami ešte neohlásených projektov. Rovnako tak sa môžeme tešiť na čoraz prínosnejší Devcom, ktorý je akýmsi predvojom samotnému Gamescomu. Ten prebehne 22. až 24. 8. a rovnako tak nebude zrušený.

V polovici mája/květen sa zíde špeciálna komisia, ktorá v okruhu zodpovedných pripraví niekoľko scenárov ako by tohtoročný Gamescom mohol prebehnúť a vraj je stále v hre aj jeho plné a tradičné realizovanie. V opačnom prípade sa bude samozrejme každému vracať vstupné za už kúpenú vstupenku a o nič neprídu ani vystavovatelia, ktorý si za príslušné priestory museli zaplatiť nemalé položky.


DALŠÍ

CGwillWin