hw
recenze
Lamax Soul 1

Lamax Soul 1 - recenze
Lamax Soul 1 - recenze
12:00, 27.07.2020

Spoločnosť Lamax sa týmto článkom na našom webe objavuje v akejsi malej veľkej premiére, čo však razom môže znamenať odpálenie malej veľkej lavíny. Ostatne ide o veľmi aktívnu lokálnu značku, ktorá prakticky produkuje spotrebnú elektroniku rôzneho zamerania. Ak by sme ponuku ich výrobkov mali nejako stručne zosumarizovať, tak na jednej strane ide o sféru akčných kamier a na tej druhej naopak audio techniky. Ako uznáte samy, tak tieto dva brehy majú k sebe nesmierne blízko a aj preto som sa rozhodol vám dnes ponúknuť recenziu na zaujímavý prenosný reproduktor s označením Soul 1.

Prémiové materiály a zopár nedostatkov

Klik pro zvětšení (Lamax Soul 1 - recenze)

Lamax má v ponuke svojej sekcie Bluetooth reproduktorov celých dvanásť výrobkov, z čoho akýsi neoficiálny status najhodnotnejšieho padá práve na ramená štýlovej drevenej skrinky Soul 1. Prvé čo vás na tomto výkonnom (35W) krásavcovi zaujme je jeho elegantný dizajn, ktorý sa dokáže uplatniť ako v modernej, tak aj striktnej retro domácnosti. Táto novinka je definovaná telom zloženým z dvoch častí, kde tá prvá využíva materiál matného dreva s troma meničmi v prednej časti a jedným bass reflexom na tej zadnej. Stred je naopak obalený do tmavého textilu a koluje naprieč celým obvodom tohto reproduktora. Ovládanie sa potom klasicky nachádza priamo na vrchu ako akási pripomienka klasických rádioprijímačov a všetky vstupy ako aj výstupy boli zasadené do vrchnej hrany na zadnej strane.

Niečo cez tri hodiny nabíjania vám poskytne desať až dvanásť hodín chodu

Klik pro zvětšení (Lamax Soul 1 - recenze)

Spárovať tento reproduktor s akýmkoľvek zdrojom zvuku je možné hneď troma cestami. Okrem očakávaného využitia Bluetooth 4.2 technológie je možné siahnuť po klasickom AUX vstupe a dokonca aj slote pre Micro SD kartu. Týmto variabilita prevádzky však nekončí. Lamax sa snaží inovovať a aj cez jasný retro look tohto produktu je možné k Soul 1 takpovediac priviazať aj ďalší reproduktor s rovnakým označením. Môžete sa tak stretnúť s rodinou a kamarátmi niekde na obrovskej lúke a roztancovať všetok hmyz vznášajúci sa nad voňavým rastlinstvom. Pokojne vám na to bude stačiť aj jeden kus, keďže aj cez skutočnosť, že sa po stránke nastavenia nejedná o nejaký "urevaný" kus techniky, mne osobne sa istý osobitý zvukový výraz tohto reproduktoru celkom zapáčil.

Jemne nevýrazná basová linka

Klik pro zvětšení (Lamax Soul 1 - recenze)

Spomínal som menší bass reflex na zadnej strane, ktorému robí garde vôbec to najväčšie z predku, teda deväťdesiat milimetrový basový menič. Spoločne si vo výsledku idú nie práve výraznú basovú linku, ktorej efekt, tak ako aj z pohľadu celkového zvuku, bude silne závisieť na skutočnosti, kde vlastne tento reproduktor postavíte. U spomenutých meničov sa musím zastaviť s oveľa dôležitejšou pripomienkou, a to v zmysle dosť slabej ochrany počas prenášania. Výrobca vám síce pribalí špeciálne a dozaista materiálovo kvalitné vrecko, avšak samotný reproduktor má meniče bez bezpečnostnej mriežky, a tak je dosť dôležité si pri transporte dávať pozor, kam srkáte prsty. Stačí trocha nepozornosti a výrobok v cene cca 80 Eur (pôvodne stál Soul 1 takmer raz toľko) je zrelý na odpis. Chápem ale účel tejto skutočnosti, keďže dizajn tu výrobca staval na prvé miesto v zmysle dôležitosti.

V krabici nájdete aj kompletnú kabeláž

Klik pro zvětšení (Lamax Soul 1 - recenze)

Lamax Soul 1 váži takmer jeden a pol kilogramu a hodí sa do akejkoľvek domácnosti, kde si potrpíte na určitý minimalistický štýl s nádychom retro nálady. Akonáhle podržíte tlačidlo pre zapnutie, ozve sa výrazný ale pre mňa osobne sympatický tón informačného rozhrania, ktorý naopak premostí z nejakej retro nálady do serióznej budúcnosti. Nech už vám tento prenosný reproduktor slúži v akomkoľvek prostredí a s akýmkoľvek zdrojom, čo do prehrávača, určite by som vám investíciu doň odporúčal. Zvlášť, ak sa vám zapáči už len z priložených fotografií. Nespadám síce do sorty nejakých audiofilov, ale poskytovaný zvukový výstup by nemal v danej cenovej relácii nikoho uraziť, aj keď basy by si zaslúžili trocha pridať na výraznosti. Vôbec najväčší problém som teda vo finále našiel v rovnako uvádzanom bezpečí pri prenášaní, čo ale ide pochopiteľne ruka v ruke so špecifickým dizajnom ako takým.

Klik pro zvětšení (Lamax Soul 1 - recenze)



Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti Lamax

Klik pro zvětšení (Lamax Soul 1 - recenze)


CGwillWin