Deathloop sa aj vďaka PS5 konečne odhalil

Deathloop sa aj vďaka PS5 konečne odhalil
15:20, 12.06.2020

Vráťme sa teraz na moment rok dozadu. Tohoto času, takmer na deň presne, sa v priebehu E3 2019 prezentovala novinka z dielne štúdia Arkane, ktoré poznáte vďaka ich sérii Dishonored. Táto francúzska a nesmierne talentovaná firma je naďalej v silnom područí producentov z Bethesda Softworks a práve ich akčná adventúra z názvom Deathloop, včera konečne odkryla karty. Trvalo jej to rok a tentokrát v atraktívnom prostredí prezentácie prvých hier na PlayStation 5, zaznamenali silnú odozvu odbornej ale aj laickej verejnosti. Ešte než začneme s opisom obsahu a možností hry ako takej, treba si ujasniť pár faktov okolo vydania. Deathloop vychádza koncom tohto roka v časovej exkluzivite na PlayStation 5 (neskôr príde aj na Xbox Series X) a zároveň aj v PC verzii.

Ak si pozriete spomínanú prezentáciu o pár riadkov nižšie, určite vám po rozume začne behať niekoľko spomienok na už dávno existujúce série. Pochopiteľne sa vynára spomienka na Dishonored (už len ten špecificky nešpecifický art), ale pointa a autormi udávaná inovácia pramení skôr v univerze Bioshock, aj keď nejaké razantné kategorizovanie tu asi nie je na mieste. Príbeh nás izoluje na fiktívnom ostrove Blackreef, zatiaľ čo zvyšok sveta sa zmieta v totálnom chaose. Nečakajte však, že spomenutý ostrov je nejakým rajom pokoja a relaxu, ba naopak. Ústredné duo hrdinov, Colt a Julianna, uviazne v akejsi podivnej časovej slučke a jeden z nich sa z nej túži dostať, aby ten druhý chcel úplný opak.

Ako niečo takéto môže v praxi fungovať a tiahnuť nateraz netuším, každopádne zábava z akčných sekvencií priam tečie a tak bude asi lepšie, ak sa necháme prekvapiť samotným výsledkom. Deathloop rozhodne pôsobí ako jedna z malého množstva istôt na štarte predaju konzole PlayStation 5 a už teraz sa teším na ďalšie informácie od Arkane Studios.


DALŠÍ

CGwillWin