hw
recenze
Logitech G PRO X Lightspeed

Logitech G PRO X Lightspeed - recenze
Logitech G PRO X Lightspeed - recenze
12:00, 28.08.2020

Je veškeré dění kolem nás jen náhoda, nebo dokonale promyšlené PR Stvořitele, jak já mu říkám, Pána osudu? Mnoho lidí si tuto otázku klade dnes a denně, a mně to naposled napadlo u testování headsetu společnosti Logitech s názvem G PRO X Lightspeed. Uběhl rok od toho, co byl na trh uveden G PRO X, který jsem v recenzi vychválil prakticky do nebes (byť z mých pohanských úst vychází taková nebechvála až směšně, že?), a najednou je tady nástupce.

Velké nůžky, prosím...

Klik pro zvětšení (Logitech G PRO X Lightspeed - recenze)

Pokud se vyznáte v herním hardwaru a švýcarskou společnost Logitech sledujete, hned vám bude jasné, co Lightspeed znamená. Oni totiž vzali ten mnou vychválený základ, což je kvalitní headset ze skvělých materiálů a tvarovaný do sympatického retro stylu, a ustřihli mu pupeční šňůru. Vzniklo tak plně bezdrátové zařízení, které vám zajistí svobodu, komfort a luxus. Tady se musím zastavit, protože je to zcela jasné cílené na hráčskou základnu e-sport borců. To je ostatně vidět i z insignie eSport, takže je jasné, že kdo své hraní bere vážně a chce překonat strach z bezdrátové technologie, Lighspeed by mu mohl celkem dobře pomoci.

A co taková sranda stojí?

Klik pro zvětšení (Logitech G PRO X Lightspeed - recenze)

Dosah dvanáct metrů, dvacetihodinová výdrž při plném zatížení, to by mohlo běžného uživatel přesvědčit, že je o co stát. Kvalitu produktu co do ušního pohodlí jsme řešili posledně, v tomhle směru se nic nezměnilo. Ale cenovka vás může zatlačit na stranu opačnou, protože se blíží dvěma stům Eur. Logitech tak sice přišel s prémiovými materiály a headsetem, se kterým díky jeho konstrukci můžete v záchvatu vzteku hodit o stůl, ale cenovku se ničím jiným obhájit nesnaží. Nejsou tu žádné otravné RGB srandy, které by to jenom kazily, ale když to srovnáme s nabídkou jiných firem, které zákazníky lákají na nové technologie typu snímání pohybu hlavy a chlazení uší, musí rozhodnout vaše láska ke značce a designu.

Spolehlivost softwaru

Klik pro zvětšení (Logitech G PRO X Lightspeed - recenze)

Nabíjení probíhá přes USB-C, kabel je pochopitelně součástí balení, stejně tak náhradní náušníky. Zopakuji recenzi staršího brášky a řeknu, že se Logitech trefil přímo do černého, co se týče materiálů a designu. Je to nadčasový produkt, který nebudete schovávat před návštěvami a nebudete se stydět ho vytáhnout na veřejnosti. Ovládání je intuitivní a pouze na levé straně sluchátek, není tu žádné párování s BT, což by snížilo spolehlivost přenosu zvuku a hlasu. G PRO X je napojen pomocí klasického USB klíče na bázi 2,4 GHz. To znamená takřka nulovou prodlevu a spolehlivost je úplně mimo tento svět (zase to nadpozemsko). Největší slabina leží naopak ve snímání zvuku mikrofonem – místy slyšíte kovové echo a nepřirozené tóny. Tady se právě headset se staženým ocasem snaží schovat do rohu, abyste jej nekonfrontovali kvůli ceně a nesrovnávali jej s konkurenčními produkty.

Headset vydrží necelých 20 hodin plného zatížení

Klik pro zvětšení (Logitech G PRO X Lightspeed - recenze)

Klik pro zvětšení (Logitech G PRO X Lightspeed - recenze)

Je důležité, na čem tento headset používáte a jak moc si chcete hrát s nastavením přes aplikaci. U konzole PS4 není dodatečný software, takže mikrofon nemáte jak upravovat a přizpůsobit svým představám, ale to není konec světa. Headset má interní paměť, takže když si na PC zadáte a nastavíte své parametry, přenesete si je pak i na konzoli. To je uživatelsky dost nepraktické, protože ne každý to chce nebo může podstoupit. Dobře víme, jak jsme my hráči často líní.

Mikrofon je možné odpojit, v ruce vám zůstanou jen nádherná sluchátka

Klik pro zvětšení (Logitech G PRO X Lightspeed - recenze)

Aby to nevypadalo jako jeden velký negativní výlev na adresu vašeho hlasu šířícího se éterem po celém světě, mikrofon se ke zbytku headsetu spíš nehodí, navíc u konzolí bez možnosti nastavení, na jeho (ne)kvalitu budete dřív nebo později upozornění. Prostorový 7.1 zvuk a všeobecné možnosti aplikace G HUB znamenají, že se Logitech snažil vám zpřístupnit různé cestičky – BLUE VO!CE je samozřejmostí, i pro ty méně zručné. V menu G HUB najdete přednastavené profily se simulací kvality mikrofonu při streamování, nebo nahrávání vlastních souborů – ideální pro nastartování podcastové kariéry. Závěrem něco stručného k obsahu tradičně pěkného balení. Kromě náhradních mušlí a nabíjecího kabelu je tu kvalitní textilní pytlík, který můžete klidně použít na sušené bylinky, aby vám někde neležel ladem, když headset nebudete schovávat. To už nechám na vás.

Klik pro zvětšení (Logitech G PRO X Lightspeed - recenze)

Pokud tedy hledáte headset z kvalitních materiálů, který je designově hodně povedený, pohodlný na nošení a dlouhodobé užívání, máte ho tady. Ideální je však využití na stopním PC nebo notebooku, protože jinak riskujete vtipné poznámky na váš zkreslený hlas.

Pro konzole je nepraktické nastavení, které je nutné prostřednictvím PC


Za poskytnutí produktu k recenzi děkujeme společnosti Logitech

Klik pro zvětšení (Logitech G PRO X Lightspeed - recenze)


CGwillWin