Willem Dafoe, James McAvoy a Daisy Ridley v hre...

Willem Dafoe, James McAvoy a Daisy Ridley v hre...
15:25, 01.09.2020

O nie práve modelovom indie projekte Twelve Minutes, sme poprvýkrát počuli ešte počas minuloročnej E3. Ak si dobre spomínate na horizontálne snímaný apartmán a dvojicu zamilovaných ľudí, ktorým do bytu vtrhnú ozbrojený násilníci, spomínate si práve na pripravovanú novinku z dielne štúdia Annapurna Interactive (Gone Home). Pointa konceptu spočíva v časovej slučke dvanástich minút, kde sa opakujú hore naznačené udalosti a existuje len jedna ideálna cesta ako sa z nich dostať a neutrpieť pri tom fatálne škody. Tá vedie hráčov ako ona pomyselná mrkva na špagáte pred oslom.

Zároveň sme sa dozvedeli, že ústredné trio hlasov obstarajú hviezdy filmového plátna a to menovite Willem Dafoe, James McAvoy a Daisy Ridley. Nahrávanie ich partov prebiehalo, aj na základe celosvetovej pandémie, dosť problematicky (respektíve v zmysle miest chaoticky). Každopádne jedna zo zúčastnených hviezd opisuje Twelve Minutes následovne.

"Je to pocit, akoby ste čítali, čo sa skutočne deje, aj keď to tak vlastne nie je. Ste reálne aktívni a máte oveľa viac možností ako vo väčšine hier, kde ide o lineárnu cestu. Áno, máte rôzne možnosti ako spustiť interakciu, ale faktom ostáva, že ste stále len v tom byte a nemôžete odísť. V tomto máte síce veľmi malé hracie pole, ale možnosti v ňom sú takmer nekonečné. “ povedal James McAvoy

Twelve Minutes by mal stíhať koniec tohto roka a momentálne sú potvrdené verzie pre PC a Xbox. Autori však dúfajú v prerod aj do iných platforiem, ako Nintendo Switch a PlayStation.


DALŠÍ

CGwillWin