hw
Oculus Quest 2 a Facebooková doktrína

Oculus Quest 2 a Facebooková doktrína
10:16, 26.10.2020

Dalo sa to asi predpokladať, že prepojenie sociálnej služby Facebook s virtuálnou realitou čo do kompaktného a cenovo dostupného headsetu Oculus Quest 2 nebude vo finále až tak užívateľsky prístupným, minimálne pre istú sortu spotrebiteľov. Od vydania druhej generácie plne nezávislého Quest 2 sa totižto postupne vynárajú rôzne kontroverzné rozhodnutia samotnej softvérovej časti, ktorá funguje len za predpokladu previazania sa s vaším osobným účtom na Facebooku.

V prvom rade vás tak niekto núti si ho založiť, v prípade ak ho ešte nemáte, čo má za následok tvorenie fake účtov a ich následne mazanie zo strany FB správcov. Ďalším problémom je, a to sa týka výhradne Oculus Quest 2, pevné prepojenie digitálneho vlastníctva na daný profil z ktorého bolo zakúpené. Kto si cez Quest Store obstará hru a následne zmaže svoj Facebook profil, automaticky prichádza o hru a jej získanú licenciu.

Andrew Bosworth, boss pre VR sekciu Facebooku preto odkazuje všetkým potencionálnym zákazníkom dobré zváženie investície do Oculusu a to v prípade ak používajú nejasný FB profil bez overiteľných informácií. Inak im skôr či neskôr hrozí zmazanie účtu a strata investovaných peňazí.


DALŠÍ

CGwillWin