Activision žaluje Netflix

Activision žaluje Netflix
15:19, 07.12.2020

Activision Blizzard sa začiatkom minulého roku rozhodol rozlúčiť s viac než osemsto zamestnancami z čoho jedným z nich bol aj šéf finančného oddelenia, Spencer Neumann. Táto udalosť toho času vyvolávala veľa otázok, ostatne podľa prezentovaných výsledkov si Activision po stránke obratu neviedol vôbec zle, avšak až dnes na povrch vyplávali oficiálne dôvody prečo k tomu skutočne došlo.

Keďže sám Neumann, sa krátko po odchode z Activisionu stal finančným bossom v Netflixe a počas predchádzajúceho obdobia sa medzi jeho bývalým a súčasným zamestnávateľom dohadovali veci ohľadom mediálneho vlastníctva a publikácie, každý si mohol domyslieť, že za jeho odchodom je práve Netflix.

Dnes už to potvrdzuje aj žaloba zo strany Activision Blizzard, ktorá upozorňuje na nezákonné konanie Netflixu (údajne priamo na popud jeho CEO Reeda Hastingsa). Reed mal počas Neumannového "hrania na obe strany" garantovať pre neho plné pokrytie škody pri účelovom uzatvorení nevýhodnej zmluvy voči Activisionu. Ten následne musel prepracovať ďalšie dohody so svojimi vysoko postavenými zamestnancami, aby sa celá situácia neopakovala. Tento akt ich obral o ďalšie peniaze a to všetko na základe neférového konania ich vtedy už bývalého šéfa financií.


DALŠÍ

CGwillWin