hw
Desperados 3 na Switch zatiaľ nie je možný

Desperados 3 na Switch zatiaľ nie je možný
12:16, 11.01.2021

Jedným z veľkých a kvalitných prekvapení minulého roku, sa rozhodne stal návrat série Desperados. Táto taktická westernová značka v produkcii THQ Nordic priniesla jedinečnú atmosféru, aj vďaka invencii skúseného nemeckého štúdia Mimimi Games a potešila nie len znalcov pôvodných dielov ale aj úplných nováčikov. K dokonalosti jej preto chýba snáď už len port na hybridný systém Nintendo Switch, ktorý by podľa prvotných odhadov predsa nemal byť niečím nemožným. Ako sa však veci majú v skutočnosti?

V jednom z minuloročných interview kde figuroval hlavný dizajnér projektu, Moritz Wagner, padla práve otázka portu na Switch. Jeho reakcia však nebola nejako príjemná, veď uznajte z citácie nižšie.

Konzolu Switch rovnako milujeme, najmä teda náš šéf, ktorý je veľkým fanúšikom. Osobne si ale nemyslím, že by to mohlo fungovať. Skúšame to totižto už dosť dlho. Ide o to, že hra je veľmi náročná - hlavne z pohľadu CPU, čo je pre bežné konzoly, ktoré túto hru už používajú, veľký problém. Čomu by ste asi ani neverili, pretože to predsa nie je Red Dead Redemption alebo niečo také, však? Dúfam, že sa to niekedy môže zmeniť a nám sa port podarí pripraviť. Vždy takéto veci prehodnocujeme, ak sa objaví niečo nové, ale hra jednoducho nefunguje tak akoby sme chceli. Ak existuje šanca novú verziu hardvéru s menom Switch, ktorá bude o niečo výkonnejšia - je to niečo, čo port umožní. Nie som si však celkom istý, či v súčasnosti Nintendo niečo takéto pripravuje.“

DALŠÍ

CGwillWin