Valheim je novou hviezdou Steamu, predal už cez 2 milióny kópií

Valheim je novou hviezdou Steamu, predal už cez 2 milióny kópií
07:33, 17.02.2021

Platforma Steam je pre indie scénu tou najideálnejšou štartovacou raketou, ktorá je schopná aj menšie projekty pretlačiť do celého sveta a to hlavne pomocou svojej mnohomiliónovej komunity, komunity s chuťou hrať plne neprebádané výtvory. Jedným z nich je aj nedávno vypustená survival RPG v otvorenom a automaticky generovanom prostredí s názvom Valheim.

Ide o dielo malej firmy Iron Gate AB, ktoré vás pozve do nehostinného sveta vikingov v počte 1 až 10 hráčov, ktorých cieľom je prežiť a vybudovať komunitu. Z pohľadu technickej stránky vykazuje táto hra jasný Early Access efekt avšak ako dôkaz jej kvalít tu máme suverénne pozitívne hodnotenie ľudí čo hru zakúpili a tých je už viac než dva milióny!

Valheim sa tak stal hrou s najrýchlejším rastom súčasne aktívnych hráčov na Steame a to aj v pomere s jej ranným vydaním a toto dielo v štatistikách dokonca skoplo aj svojho času populárne PUBG. Denne sa čísla aktívnych hráčov pohybujú na hranici 400 000, čo je skutočne masívny úspech a podľa dostupných štatistík ide o čísla s rastúcou tendenciou.

Hra v predbežnom prístupe stojí cca 16 Euro.


DALŠÍ

CGwillWin