komentář
První den BlizzConline ve zkratce

První den BlizzConline ve zkratce
První den BlizzConline ve zkratce
10:20, 20.02.2021

Po roční pauze je tady Blizzcon, tentokrát v plně virtuální formě. Jelikož by tam nikdo z redakce asi stejně neletěl, bylo nám to vlastně jedno a takhle jsme si show mohli užít pěkně z pohodlí domova a s něčím dobrým k pití po ruce. Nebudeme se ale zdržovat kecama a jdeme na to.

Takže...novinky. Blizzard hodně tlačí na pilu s faktem, že slaví 30 let od svého vzniku a ač je to úctyhodné číslo, připomínal se s tím častěji, než reklamy na léčbu prostaty a vzpomínky na staré hry a zážitky byly leitmotivem celé prezentace. Jako první byla ohlášena věc s názvem Blizzard Arcade Collection, což je remaster The Lost Vikings, Rock N Roll Racing a Blackthorne, tedy záležitostí, které studio vydalo před tím, než získalo svůj kultovní status. Kromě předělané grafiky se můžeme těšit na několik funkčních vylepšení, jako možnost savování nebo rewindování (podobně jako v posledním Dukovi). Jestli to stojí za 20$, to nechám na vás.

Po nostalgickém začátku se přesuneme do světa Warcraftu, kde reálně nestalo nic neočekávaného. Byl ohlášen přídavek pro WoW Shadowlands: Chains od Domination. Přibudou nové lokace, noví nepřátelé, a hlavně nový raid Sanctum of Domination s desítkou bossů. V traileru potkáme starého známého

Uthera Lightbringera a dočkáme se nehezkého Arthasovského momentu, jen s Anduinem v hlavní roli. Vzhledem k tomu, že vývoj primárního světa (tzn. non classic) už nějaký ten čas nesleduji, netroufám si mluvit o detailech (jak herních, tak příběhových) doporučuji se podívat na nějaký jiný web zaměřený na WoW, třeba český WoWFan.

Dalším potvrzeným leakem nasazení datadisku The Burning Crusade do WoW Classic. Čekali jsme to všichni, už jen proto, že se jedná o patrně nejoblíbenější datadisk vůbec. Něco málo se od původní verze změní, většina mechanik ale zůstane, takže OG WoWkaři budou určitě spokojení. Na své si přijdou i hráči Hearthstone - nový update, nové karty, nové balíčky, nic převratného o čem by bylo potřeba psát, pokud nepatříte mezi aktivní hráče.

Teď se ale dostáváme k tomu zajímavějšímu, nebo alespoň pro mě :) V sekci věnované Diablu bylo potvrzené staro-nové povolání Rogue. Naposledy jsme si za něj mohli zahrát v jedničce, takže opět hra na nostalgickou notu, ale proč vlastně ne. Rogue bude (jak je zvykem) všestranná classa zaměřená jak na luky a kuše nebo dýky, pokud se k nepřátelům dostanete o trochu blíž a úvodní trailer vypadá epicky. Blizzardí zaměstnanci v dalších panelech předváděli, jak moc si budeme moci svou antihrdinku vypiplat. Customization first nebo jak tomu říkali.

Ze světa Sanctuary to ale není vše, konečně došlo k oficiálnímu potvrzení remasteru Diabla 2: Ressurected. Pařba, u která všichni z mojí generace strávili stovky (ne-li tisíce) hodin, se vrací v novém kabátku. Částečně si zachovává původní look and feel, ale oproti 2D sprite based grafiky nabídne 3D modely všech postav a kouzel, moderní osvětlení a podobné blbůstky, které jí jemně posouvají do 21. století. A vylepšení se dočkají i nezapomenutelné CGI sekvence! Všechny originálnímechaniky by měly zůstat zachovány a třešničkou na dortu bude cross-progression. Tedy možnost hrát Diablo na vícero platformách se stejnými postavami. Přesné detaily o kompatibilitě jednotlivých platforem ještě nebyly zveřejněny, studio argumentuje tím, že ještě neví, co přesně bude možné a nechce slibovat nesplnitelné. Ale jestli budu moci hrát na kompu, pokud jsem doma a na Swtichi na cestách, bude to top. Pokud to tedy nepodělají ve stylu remasteru Warcraftu 3.

A to otvírací session vlastně vše. Po Diablu 2 jsme si mohli poslechnout Metallicu, nebyl jsem si jistý, kdo zaplatil komu, za to, že se ve streamu objevili a byl to trochu bizár. V následujících hodinách jsem přepínal mezi kanály, kde se objevovaly střípky informací o hrách, na které se v úvodní sekci nedostalo. Mezi ty zajímavější patřily streamy věnované Overwatchi 2 a ač jsme se nedozvěděli nic mindblowing, doporučuji záznamy shlédnout. Dozvíte se jaké technické vychytávky nás čekají, jak budou vypadat hero coop mise a že jich bude hodně. Prostor dostali i grafici, kteří se rozpovídali o změnách kostýmů, proměnlivém počasí atd.

Posledním hrou, o které jsem se ale zas tak moc nedozvěděl, je Diablo Immortal, tedy zatracovaná mobilní inkarnace ďábelské série, která má vyplnit dějovou propast mezi druhým a třetím dílem. Ohlasy testerů jsou sice pozitivní, ale názor si uděláme, až se nám hra dostane do pazourů. V nových záběrech to vypadá docela dobře, Blizzard se snaží udělat Immortal více social tím, že bude nutit lidi chodit do měst, aby se hráči mohli potkávat a závidět si equip.

Abych to shrnul, nového je toho sice hodně, ale ve výsledku taky nic. Úvodní den sloužil jako prostor pro sdílení status updatů a potvrzení některých klepů, žádné zemětřesení se tedy nekonalo a akcie, které jsem si před vysíláním koupil, raketově nestouply. Já osobně to vlastně kvituji, Blizzard teď musí napravovat pošramocenou reputaci a zaměřit se na kvalitu svých produktů, takže ať radši dělá míň věcí, ale zato pořádně.


CGwillWin