D&D: Dark Alliance v novém traileru vypadá libově

D&D: Dark Alliance v novém traileru vypadá libově
11:22, 18.03.2021

Zní vám Dark Alliance povědomě? Aby ne, akčně laděný spin-off legendární RPG série Baldur’s Gate, tedy Baldur’s Gate: Dark Alliance spatřil světlo našich pokojů před 20ti lety a jeho druhý díl o tři roky později. Nová hra Dungeons & Dragons: Dark Alliance oznámená v roce 2019 však s původní BGDA souvisí jen nepřímo. Sdílí totiž stejný svět, a tedy i některé postavy.

Opět zavítáme do Forgotten Realms, konkrétně do zmrzlých dálav Icewind Dále (to jsme tu taky dlouho neměli) a rozdáme si to s hromadou monster, ohrožující prostý a bezmocný lid. K dispozici bude čtveřice hrdinů, které můžeme znát z FR her či knižních sérií, v čele s temným elfem Drizztem Do’Urdenem. Vedle něj se postaví několik jeho kumpánů, kteří se mihli i v oněch knihách, takže tu máme Wulfgara, Bruenora Válečné Kladivo (tenhle překlad mi vždycky přišel ujetej) a za ženský tým kope Catti-brie.

Doteď jsem nevěděl, co od hry vlastně čekat, ale z nového traileru (a záběrů z IGN) jsem nadšený. A opravdu jsem v nadpisu článku použil slovo „libově“. DDDA sází na rychlou coop akci, kde se společnými silami snažíte zabít mocné protivníky, postupné vylepšování postav a cool prostředí. Odlehčená a lehce crazy atmosféra ve stylu Thor: Ragnarok, cartoonish grafika a popkulturní narážky hře dodávají na šmrncu. Vzhledem k tomu, že hra má vyjít letos v létě, je na čase si tuhle hru přidat do hledáčku.

DALŠÍ

CGwillWin