akce
Týmto ohlásením Nintendo šokovalo celú E3

Týmto ohlásením Nintendo šokovalo celú E3
20:10, 15.06.2021

Je to len pár hodín čo sa skončil digitálny event japonskej spoločnosti Nintendo, ktorá pod vlajkou E3 odprezentovala svoje aktuálne ale aj budúce softvérové portfólio. Všetky oznámenia sa samozrejme týkali výhradne konzole Switch a aj keď sme sa dočkali hromady nových hier, predsa len tu silno zarezonovala reinkarnácia tej starej.

Plnohodnotný Metroid Prime potrebuje ešte nejaký rok vývoja, avšak Big "N" nám miesto neho už čoskoro ponúkne pokračovanie 2D sveta Metroidu a to prostredníctvom oživenia pôvodne zrušenej hry Dread z roku 2006. Tá mala prísť toho času na Nintendo DS ako pokračovanie úspešného Metroid Fusion, ale keďže pôvodné DS nemalo dostatočný výkon na naplnenie vízií Nintenda, projekt putoval do trezora. Z neho však pred viac než rokom bol zase vytiahnutý a jeho vývoj zverený do rúk skúseného španielskeho štúdia MercurySteam, ktoré už na 3DS ukázalo čo dokáže a to 2,5D hrami Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate a hlavne Metroid: Samus Returns.

Nintendo tak opäť dokazuje, že mu sú súčasné trendy AAA produkcií ukradnuté a plní sen skalných milovníkov značky Metroid tam kde by iné firmy tlačili na 3D koncepciu. Metroid Dread príde exkluzívne na Switch 8. 10. 2021.


DALŠÍ

CGwillWin