hw
Poznejte nejrychlejší klávesnici na světě

Poznejte nejrychlejší klávesnici na světě
09:48, 18.09.2021

Nové klávesnice z řady Huntsman V2 jsou k dostání s numerickou klávesnicí i bez ní, mají téměř nulovou vstupní odezvu, tu nejlepší možnou akustiku a nabízí nepřekonatelný pocit při stisku. Jde o nejvýkonnější, nejrychlejší klávesnice, jaké kdy společnost Razer představila.

Společnost Razer, přední globální výrobce lifestylových produktů pro hráče (kód na burze v Hongkongu: 1337), dnes oznámila vydání nové série herních optických klávesnic Razer Huntsman V2 s řadou vylepšení, která z nich dělají ta nejrychlejší a nejmodernější zařízení svého druhu. Nové funkce byly inspirovány zpětnou vazbou komunity a hráčů. Zahrnují 2. generaci optických spínačů Razer, technologii Razer 8k HyperPolling, klávesy ze dvou vrstev PBT plastu a vylepšenou akustiku.

Řada herních klávesnic Huntsman se od svého vydání v roce 2018 těší značné popularitě, v USA se dokonce umístila na prvním místě žebříčku prodejnosti. Nastavila tak novou laťku na poli inovativních a vysokorychlostních klávesnic pro prvotřídní hraní. Nová Huntsman V2 v tomto odkazu pokračuje a přináší celou řadu vylepšení zaměřených na klíčové vlastnosti herních klávesnic – výkon, akustiku a pocit při hraní.

„Původní klávesnice Huntsman představily mainstreamovým hráčům optické spínače a udělaly z naší firmy průkopníky,“ řekl Chris Mitchell, vedoucí prodeje a marketingu oddělení periferií společnosti Razer. „S novou sérií Huntsman V2 teď hráči díky vylepšením získávají vysoce výkonnou klávesnici zaměřenou na hraní, která reaguje plynuleji, poskytuje rychlejší odezvu a je tišší než kdy dřív.“
Optické spínače 2. generace značky Razer

Huntsman V2 přichází s 2. generací lineárních optických spínačů Razer, které byly navrženy a zdokonaleny na základě hráčské a uživatelské zpětné vazby. Klávesnice tak nově obsahuje silikonový tlumič zvuku potlačující charakteristické „klepnutí“, ke kterému dochází při stisku klávesy. Díky tomu se s ní uživatelům bude mnohem příjemněji psát. Spínače a stabilizátory jsou zase lépe namazané, takže je používání klávesnice plynulejší a tišší.

Lineární optické spínače Razer 2. generace využívají k aktivaci spínacího signálu infračervený paprsek, čímž se naprosto eliminuje zpoždění vstupu (debounce delay), které se tradičně zabudovává do mechanických klávesnic, aby se zajistilo, že kontaktní signál skutečně odpovídá stisku. Bez tohoto zpoždění mohou spínače využívat výhod technologie Razer HyperPolling, a překonat tak polling rate běžných klávesnic, který činí 1000 Hz. S funkcí HyperPolling dosahuje až neuvěřitelných 8 000 Hz. Díky kombinaci dvou vysokorychlostních, nesmírně výkonných technologií má klávesnice Huntsman V2 téměř nulovou latenci, což z ní činí nejrychlejší herní klávesnici s bleskovou odezvou na světě.

Vylepšení, vylepšení, vylepšení

Na základě zpětné vazby od komunity i esportovců se klávesnice Huntsman V2 dočkala vylepšení také v dalších oblastech. Klávesy ze dvou vrstev PBT plastu, které jsou v základní výbavě, se starají o lepší výdrž a ochranu. Při výrobě navíc tvůrci sáhli k dvoufázovému procesu vstřikování plastů, využívanému k tvorbě nápisů na klávesách. Ty tak nevyblednou ani po stovkách hodin používání, a navíc disponují texturovanou povrchovou úpravou pro pevný stisk prstů a příjemný pocit při psaní.

Akustika doznala zlepšení, protože se do šasi přidala sada tlumičů zvuku, které při stisku kláves pohlcují klepání a dunění. Robustní a matná hliníková svrchní deska udržuje klávesnici pevnou, a to do té míry, že ji ani to nejintenzivnější bušení do kláves téměř neohne, a speciálně tvarovaná, ergonomická opěrka pod zápěstí, která dokonale pasuje k přední části klávesnice, poskytuje zápěstí vynikající oporu a úlevu při dlouhém hraní.

Huntsman V2 je vybavena multifunkčními digitálními otočnými regulátory se 4 dedikovanými, nastavitelnými multimediálními klávesami, díky nimž má klávesnice širší využití než jen k hraní. Hráči ji mohou plně naprogramovat prostřednictvím softwaru Razer Synapse 3 a díky 7 přednastaveným světelným efektům s výběrem z až 16,8 milionů barev si ji mohou přizpůsobit podle svých představ. Hybridní zabudovaná paměť umožní ukládat nastavení, makra a barevná schémata, takže budou dostupná kdekoli a kdykoli i bez přístupu ke cloudovému úložišti.

Huntsman V2 Tenkeyless

Razer dnes představila také klávesnici Huntsman V2 Tenkeyless – tenčího a lehčího bratříčka Huntsman V2. Tato klávesnice sdílí se svým standardně velkým protějškem mnoho prvků, ale chybí jí numerická klávesnice, otočný regulátor a multimediální klávesy. Je díky tomu přenosnější, ale přitom si stále zachovává všechny nové funkce a vylepšení, které nabízí Huntsman V2, včetně 2. generace nových lineárních optických spínačů Razer, technologie Razer HyperPolling, jež skutečně zajišťuje polling 8 000 Hz, kláves ze dvou vrstev PBT plastu, opatření tlumících zvuk a ergonomické opěrky na zápěstí. Huntsman V2 Tenkeyless také nabízí odpojitelný kabel s konektorem USB-C, který hráčům na cestách usnadňuje přepravu, je plně kompatibilní s aplikací Razer Synapse 3, díky níž je možné přizpůsobit až 16,8 milionů barev, a má zabudovanou hybridní paměť, která umožňuje ukládat makra a nastavení.


DALŠÍ

CGwillWin