Returnal nabízí ukládání

Returnal nabízí ukládání
01:36, 28.10.2021

Returnal je hra, která ačkoliv je skrz naskrz sci-fi se může směle řadit po boku Souls hrám a to díky svojí obtížnosti. Narozdil od Souls her, kde jsme aspoň občas dostali nějaký ten ohníček k uložení pokroku a snížení srdečního tepu, přistoupil Returnal k nekompromisnímu systému všechno nebo nic. Jediná možnost uložení tak byla po průchodu prvních tří biotopů a sejmutí třetího bosse.

To se nově nicméně změní. S novým patchem 2.0 hra nabízí uložení kdekoliv. Nejde ani tak o vstřícný krok k hráčům z důvodu obtížnosti jako z důvodu praktičnosti. Doposud totiž museli hráči v případě rozehraného cyklu nechat zapnuté PS5 nebo ho dát alespoň do režimu odpočinku, pokud chtěli průběh cyklem zachovat nebo v opačném případě vše vypnout a začít druhý den znovu což mohlo být zvlášť ve druhém aktu velmi frustrující.

Nyní si tak hráči budou moci hru uložit, resp. pozastavit cyklus a hru vypnout. Háček je ovšem v tom, že jakmile hru zapnou a save nahrají, tak se jim automaticky smaže a od případné smrti a zahájení nového cyklu je už tak nic nezachrání.

Nově s možností uložení hry přibyl také photo mode. Ačkoliv osobně pochybuji, že hráči budou mít moc šancí ho využít pokud nebudou chtít zahynou rychlou a bolestivou smrtí.


DALŠÍ

CGwillWin