GTA V predalo už cez 160 miliónov kusov

GTA V predalo už cez 160 miliónov kusov
10:29, 08.02.2022

Aj vydavateľstvo Take-Two samozrejme nechcelo ostať v tajnosti v rámci svojich finančných výsledkov za posledný kvartál a v ich prípade bola reč primárne o slávnej sérii Grand Theft Auto. Jej piata radová časť, ktorá stále čaká na next-gen verziu, si polepšila o ďalších 5 miliónov kópií a celkovo sa tak prehupla cez hranicu 160 miliónov predaných kusov!

Dokonca ani technicky zmrvená GTA: The Trilogy – The Definitive Edition, z ktorej sme si donedávna robili vo veľkom srandu, neobišla z komerčného pohľadu vôbec zle, keďže sa jej predalo 10 miliónov kusov.

Kovbojské Red Dead Redemption 2 si za posledný kvartál dokázal pritiahnuť ďalšie 4 milióny zákazníkov a prehupol s tak cez hranicu 43 miliónov predaných kópií. Spoločne s prvým dielom sa séria pýši údajom 65 miliónov kusov.

Take-Two, to nie je samozrejme len GTA a RDR. Napríklad ich basketbalová simulácia NBA 2K22 sa v zmysle predajov stala vôbec najúspešnejším dielom a celkovo si séria našla už 121 miliónov zákazníkov.

Firma Take-Two dokázala za tretí kvartál vygenerovať tržby vo výške 903 miliónov dolárov a celých 61% prišlo z mikrotransakcií a 88% z digitálnych produktov. Čistý zisk činí niečo málo cez 144 miliónov dolárov čo je oproti minulému kvartálu pokles o cca 20%. Take-Two to však obhajuje vyššími nákladmi na vývoj projektov.


DALŠÍ

CGwillWin